Rolling Stone utser Michael Bisping till “Årets fighter”

Michael Bisping har haft ett otroligt år då han har blivit UFCs mellanviktsmästare och försvarat titel en gång. Nu kan han lägga till en till sak för i år.

Tidningen Rolling Stone har valt den som de anser är årets fighter och det är den långvarige UFC-mellanviktaren Michael Bisping (30-7) som har fått den utmärkelsen. De anser att hans väg mot MMA, som inte har varit så rak som många andras, är en av anledningarna till att han förtjänar denna utmärkelse.

Efter 12 år som professionell MMA-fighter varav 10 av dem har varit i sportens största organisation, UFC, blev Bisping UFCs mellanviktsmästare när han totalt oväntat knockade mästaren Luke Rockhold (15-3) den första ronden i huvudmatchen på UFC 199. En mycket viktig detalj var att han accepterade matchen med endast 17 dagars varsel efter att Chris Weidman (13-2) skadat sig.

Han började året med att besegra en drömmotståndare i Anderson Silva (33-8) via enhälligt domslut i huvudmatchen på UFC Fight Night 84 den 27 februari. Efter titelvinsten i juni fick han chansen att försvara titeln i sin egen hemstad Manchester på UFC 204 mot en annan veteran, Dan Henderson (32-15) som gick i pension efter den matchen.

Han har under hela sin karriär tystat sina kritiker och han har definitivt fått tyst på kritikerna i och med titelvinsten och titelförsvaret.

Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Michael BispingNyheterSenaste NyttUFC

Svara