Ronda Rousey: “Självklart tänker jag fortsätta träna under Edmund Tarverdyan”

Trots många fans uppmaningar att byta gym och tränare har UFCs föra detta bantamviktsmästarinna bestämt sig för att stanna kvar på Glendale Fighting Club. 

UFC 193 innebar en stor chock kampsportsvärlden runt. En av UFCs mest dominanta titelhållare, bantamviktsmästarinnan “Rowdy” Ronda Rousey (12-1), blev brutalt knockad av den borträknade och förbisedda titelutmanaren Holly “The Preachers Daughter” Holm (10-0). Sedan dess har många fans ifrågasatt hennes huvudtränares Edmund Tarverdyans coaching. En aspekt som många reagerat över är hur Tarverdyan berömde Rousey efter den första ronden mot Holm, som utan tvekan gick till titelutmanaren. Dessa åsikter späddes på av faktumet att Rouseys egna mor AnnMaria de Mars kallat Tarverdyan en “hemsk person”.

Det var även på grund av detta som de Mars inte följde med till Australien för att stötta Rousey under UFC 193, hon kände helt enkelt inte att Rousey var förberedd för vad som väntade.

“I told Ronda I am not going to go because I love you more than winning,” berättade hon. “I did not think she was in the right place, and I couldn’t pretend any longer that I thought she was.”

I en nyligt genomförd intervju med ESPN kunde dock Rousey berätta att hon inte har några som helst planer på att lämna Glendale Fighting Club eller sin coach Tarverdyan.

“Of course I’m staying [with Tarverdyan],” sa Rousey. “That’s my mom’s opinion, not mine.”

Detta lär dementera de rykten som cirkulerat som antytt på att Rousey sparkat Tarverdyan. Rousey förväntas vara borta i upp till sex månader innan hon kan återvända för match. UFCs vd Dana White har berättat att Rousey med allra största sannolikhet får en returmatch mot Holm, även det är något som många har reagerat negativt över.

Var det rätt beslut att stanna kvar under Tarverdyan?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Gnisselx2
  8 December 2015 at 07:45

  Känns ju som Ronda haft sina framgångar TROTS Edmund, inte tack vare. Hans record i UFC med andra han tränat är ju inte strålande…

  • tommy
   8 December 2015 at 10:52

   vilka har han tränat?

   • Gnisselx2
    8 December 2015 at 11:28

    Travis Browne är väl 1 – 1 sedan han började på Glendale. Jake Ellenberger och Rondas två kompisar är typ 1 – 8 i sina senaste fighter. Finns säkert fler också

  Svara