Ronda Rousey världens åttonde bäst betalda kvinnliga idrottsstjärna – tjänade över 50 miljoner på ett år

Att UFC:s bantamviktsmästarinna har det bra ställt ekonomiskt kommer nog inte som någon större överraskning. Att hon däremot tjänar åttonde mest i världen bland kvinnliga idrottsstjärnor är imponerande. 

I synnerhet med tanke på att Ronda Rousey (12-0) som ensam kampsportare placerar i topp-tio på tidskriften Forbes lista över världens bäst betalda kvinnliga idrottsstjärnor. UFC:s guldklimp hamnar närmare bestämt på en åttonde plats med en inkomst på $6,5 miljoner mellan juni 2014 och juni 2015 vilket blir cirka 56 miljoner svenska kronor. Forbes tar i beräkning “lön, bonusar, framträdanden och reklamintäkter” för listan vilket alltså innefattar roller i tre storfilmer det gångna året, “Expendables 3”, “Fast and Furious 7” och “Entourage.”

Tennisstjärnan Maria Sharapova placerar först på liten med en årsinkomst på $29,7 miljoner dollar, cirka 253 miljoner svenska kronor. Rousey är för övrigt en av blott tre icke-tennisspelare som placerar i topp-tio över världens bäst betalda kvinnliga idrottare.

 

Kategorier
NyheterRonda RouseySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...