Ronda Rouseys grundlön avslöjad – tjänar 30 gånger mer än Amanda Nunes

Ronda Rousey får ut hela 3 000 000 dollar i grundlön för titelmatchen mot Amanda Nunes – medan mästarinnan får ut en bråkdel.

MMA Fighting har nu fått uppgifter om lönerna för nattens UFC 207: Nunes vs. Rousey. Ronda Rousey (12-1) får ut hela 3 000 000 dollar – vinst eller förlust – medan titelhållaren Amanda Nunes (13-4) grundlön ligger på 100 000 dollar, med en eventuell vinstbonus på 100 000 dollar om hon skulle gå segrande.

Bägge två får dessutom en del av PPV-försäljningen.

Nedan hittar ni övriga löner som bekräftats:

 • Dominick Cruz: 350 000 dollar (del av PPV, ingen vinstbonus)
 • Cody Garbrandt: 200 000 dollar (ingen vinstbonus)
 • TJ Dillashaw: 100 000 dollar (100 000 dollar i eventuell vinstbonus)
 • Johny Hendricks: 100 000 dollar (100 000 dollar i eventuell vinstbonus)

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Image

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Amanda NunesCody GarbrandtDominick CruzJohny HendricksLönerNyheterRekommenderatRonda RouseySenaste NyttTJ DillashawUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
22 Kommentarer
 • FestivusMiracle
  31 December 2016 at 03:49

  Fy fan är allt jag kan säga. FY FAN!!! ?????

 • tojo77
  31 December 2016 at 03:51

  Bra betalt. Conor money.

 • Nils Albertsson
  31 December 2016 at 07:31

  Nån som vet hur mycket procenten på ppv är? Olika beroende kontrakt men vad kan typ rhonda tjäna ikväll?

  • sepenoob
   31 December 2016 at 10:31

   Minns inte det där men kanske 2.5 dollar per PPV såld. 2.5 mille om det nu skulle vara så. Hon lär lätt ha dragit in över 6-7 mille med grundlön, PPV och Reebook+ övriga sponsorer.

 • TheGoon
  31 December 2016 at 11:24

  hahahaha det är fan ett skämt. UFC har blivit, eller mer har varit ett skämt en längre tid. Hur fan kan utmanaren tjäna 3mill i grundlön och hon 100k? Ja, ja det är Ronda och allt det där men vafaaaaan, det är 2,9mill i skillnad.

  • Ashkan De Lavar
   31 December 2016 at 12:57

   Desto mer pengar du drar in, desto mer pengar får du. Tänk dig Hultsfred festivalen, snoop dogg får miljoner medans ett mer okänt namn typ Darin får 100 tusen.

   Sen kommer argumenten “men Darin är ju bättre på att sjunga”

   • Daniel Karlsson
    31 December 2016 at 03:04

    Bra förklaring ?

    Samma som swedenrock. Mötley crüe är värdelösa nu för tiden men de känar bäst i alla fall.

   • Yoho
    1 January 2017 at 02:24

    Nu är ju ändå MMA en sport i första hand och musik endast showbiz?
    Tänk scenariot i andra sporter.. Tex i fotboll ifall exempelvis Kim källström har fler följare på sociala medier än Leo Messi, då måste han tjäna mycket mer!(fast han är mycket sämre).??
    Kan såklart förstå att Ronda ska tjäna mycket för allt hon har gjort, men att det är sån där sjukt stor skillnad är faen inte rätt nånstans.

    • Ashkan De Lavar
     1 January 2017 at 05:40

     Men ärligt talat det håller inte. Klart Kim Källström hade kunnat få en bättre lön av sin klubb om han hade varit superstjärna? Hm. Var David Beckham den bästa fotbollsspelaren i världen? Långt ifrån, men han var bäst betald. Om Amanda skulle mött beth correa skulle matchen ppv siffrorna varit mycket lägre. Då tjänar alla mindre. Ronda drar in betydligt fler ögon (och pengar) till ufc och får därför mer i egen ficka också.

     Ibland tjänar fotbollslag in pengarna de lägger på en spelare bara i intäkter på försäljning av tröjorna. Klart de då har råd att lägga mer pengar i just den spelarens ficka.

     Säger inte att livet är rättvist men logiken är tydlig.

     • Yoho
      1 January 2017 at 06:13

      Jag överdrev lite min jämförelse och förstår din poäng. Men allvarligt, nu tjänade ju Ronda inte LITE mer än t ex Nunes. Hon tjänade sjukt orättvist mycket mer. Som jag sa, klart hon ska ha betalt och jag skulle inte säga något om hon tjänade lite mer än Nunes men dom här siffrorna var för mkt enl mig.
      Det andra är också värda mer!
      Tycker du CM punk ska tjäna såna pengar och en skillad motståndare t ex inte ens 10% av hans lön?
      Nog vet jag många kända människor som skulle dra mycket publik i UFC!
      Är det rätt och bra?
      Övriga riktigt talangfulla fighters som sliter sina arslen av sig för att lyckas inom sporten och ta bälten och prestera på topp(för att ta sporten framåt)? Jag vet inte… Kanske kortsiktigt men inte i långa loppet tror jag.

     • Yoho
      1 January 2017 at 09:45

      Och David Beckham höll nog f ö yppersta toppklass på den position han spelade beroende på hur dom använde honom. Inlägg, frisparkar och hörnor bl a höll absolut toppklass. Sen kanske han inte var någon dribbler men det var inte hans spelstil.

   • Pitbyll
    1 January 2017 at 06:40

    Darin med tandställning hade dragit mer

  • Yoho
   31 December 2016 at 02:59

   Håller med!
   Vilket jävvla skämt.
   Nej, känns som att UFC står vid något slags vägskäl mellan sport/show(wwe), och nu börjat mer och mer snöa in på showen. Det känns lite kortsiktigt, att prioritera detta enligt mig. Förstår såklart att dom vill sälja ppvs och allt det där, men det gör dom iallafall. Se hur mycket sporten växt de senaste 5-10 åren utan desto mer prioritering på show/wwe. Min åsikt :)

   • Ashkan De Lavar
    1 January 2017 at 05:42

    Vänner, alla sporter är företag.

 • Val Venis
  31 December 2016 at 11:37

  Galet men det är så UFC funkar nu mera. Bli en stjärna så kommer pengarna, nästan oavsett om du vinner eller förlorar.

  • Erik Hellborg
   31 December 2016 at 02:17

   Helt sant. Ändå imponerande att kunna få en sån lön efter 4 matcher i Strikeforce och 8 i UFC.

   Well done :)

 • FreeNickDiaz
  31 December 2016 at 01:15

  Är osäker på det här, men var det inte snack om att mästaren- och utmanaren skulle ha en viss minimilön vid en titelfight? Tycker det vore rimligt iaf. Typ: mästaren tjänar 500 000 dollars eller mer och utmanaren 250 000 eller mer. Eller något i den stilen. Det är ju trots allt den absoluta toppen av divisionen man snackar om.

 • Johan
  1 January 2017 at 01:51

  Fattar inte hur folk orkar klaga på detta. Ronda är den som drar ppv-köpare av dessa 2 (fördelningen är säkert 95-5 minst) så det är helt i sin ordning hon har mkt högre lön. Ashkans jämförelse duger väldigt bra här nedan tycker jag.

  Sedan kan man ej jämföra lönerna efter hur matchen gick. Kontrakt skrivs på förhand och ofta på lång sikt. Kobe Bryant hade säkert mkt mkt högre lön än Kevin Durant trots att denne var bättre redan efter nån säsong i ligan.

  • Ashkan De Lavar
   1 January 2017 at 09:21

   Helt rätt. I början av karriären när man är mindre känd tjänar man mindre och i slutet betydligt mer.

   “Det är en sport inte show business” tycker jag är ett väldigt märkligt resonemang.

   Hur har Manchester United, Barcelona, real madrid eller NBA lagen råd att betala alla sina spelare? “Det är ju bara en sport”

   I slutet av dagen är det åskådare i första hand som betalar i andra hand sponsorer.

   UFC får gärna promota duktiga fighters och “utbilda” åskådarna i att vilja se duktiga fighters men verkligheten är att majoriteten av ppv köparna sitter inte på mmanytt varje dag. Dem hör om en bra fight eller en känd fighter och köper galan.

   Michael Jordan kan göra comeback som 70 åring och fler svenskar kommer vara intresserade av att se honom än en 22 årig talang som blivit draftad av Miami heat.

  Svara