Rony Jason fast i dopingkontroll – avstängd i nio månader

Brassen Rony “Jason” Mariano Bezerra säkrade en imponerande vinst på hemmaplan förra månaden. Nyligen offentliggjordes det dock att han misslyckats med ett dopingprov och har mottagit en avstängning på nio månader samtidigt som vinsten ändrats till en No Contest.

Den 30:e maj ägde UFC Fight Night 67: Condit vs Alves rum i Golania, Brasilien. På matchkortet ställdes bland annat fjäderviktaren Rony Mariano Bezerra (14-5, 1 NC) mot amerikanen Damon Jackson (9-1, 1 NC), och segrade via submission efter att en bonusvinnande triangelstrypning säkrades i den inledande ronden.

Nu har vinsten emellertid ändrats till en No Contest i efterhand, vilket den brasilianska MMA-kommissionen CABMMA offentliggjorde nyligen. Detta då “Jason” testat positivt för hydrochlorothiazide, ett vätskedrivande medel som kan användas för att förenkla viktnedgång.

Han är nu avstäng i nio månader, och kommer bli av med sin bonus på $50,000 dollar, drygt 400,000 svenska kronor. “Jason” menar själv att han inte hade svårigheter med viktnedgången inför matchen. Han blev förvånad över resultatet och säger sig undersöka om testresultatet kan ha att göra med mediciner han tog i samband med en ankelskada.

“I’m talking to my nutritionist and UFC doctors,” sa han till MMA Fighting. “The only thing I used on the day of the weigh-in was vitamin C, so we’re checking if any of the medication I used for my ankle injury has something to do with it.”

Enligt kommissionen kom alla andra tester tillbaka negativa.

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
4 Kommentarer
 • Dave
  18 June 2015 at 05:27

  Ännu en dopad brasse… det kom verkligen som en överraskning asså!

 • ChuteBoxe
  18 June 2015 at 05:33

  lol

 • Idealman
  18 June 2015 at 07:21

  Lam ursäkt. Om man tar medicin borde man kollat både en och två gånger om det är godkänt. Ska föreställa en professionell fighters. Verkligen tråkigt för fansen.

 • Shozor
  19 June 2015 at 12:58

  Kan folk sluta fuska?

 • Svara