Rony “Jason” testar positivt igen – brasilianaren planerar att stämma CABMMA

Två positiva dopingtester till trots planerar den populära brasilianska fightern på att stämma Brasiliens atletiska nämnd för inkorrekt handlande kring sportens senaste dopingsoppa. 

Efter förra månadens vinst över Damon Jackson (9-1) testade UFC:s brasilianska fjäderviktare Rony Mariano Bezerra (14-5) positivt för hydrochlorothiazide, ett vätskedrivande preparat som används för att förenkla viktnedgång. Den imponerande vinsten genom en triangel i första ronden omvändes till en “no contest” och “Jason” stängdes av i nio månader som följd av det positiva testet.

Den 31-årige brasilianaren planerar däremot inte på att ge sig enkelt utan ämnar att stämma Brasiliens atletiska nämnd, CABMMA. Detta då han anser att de hanterat situationen felaktigt och då han är säker på att han inte tagit några otillåtna preparat. Enligt Jason ska hans advokat ha informerat honom om att man inte kunde bevisa att just han testat positivt och därmed begärde man ytterligare tester för att bevisa brasilianarens oskuld. Då även dessa nyligen kom tillbaka positiva kan man enkelt tro att fallet är stängt och Jason accepterar avstängningen. Om det bara vore så enkelt..

Han planerar fortfarande på att stämma CABMMA och är fast bestämd om att bevisa sin oskuld i fallet. Jason antydde i en intervju med MMAFighting.com till och med på att det har att göra med bonusen han mottog efter vinsten på UFC Fight Night 67 vilken han på grund av det positiva testet var tvungen att lämna tillbaka.

“My lawyer informed me, but also told me there was nothing that proved it was mine because there was no signature in any of the samples. I will continue following this because I didn’t take anything. The whole procedure done here was incorrect, they can’t prove those samples are mine because there’s nothing on it that proves it. This happened exactly when I won a post-fight bonus.”

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Headown
    22 July 2015 at 06:49

    Löjeväckande. Gå och boxas med väggen istället för detta kommer du ingenstans med.

  • Svara