Rory MacDonald bröt näsan och foten i mötet med Robbie Lawler: “Jag kommer tillbaka”

I en av de hårdaste men även mest underhållande matcherna på länge lämnade kanadensaren Rory MacDonald allt i buren. 

Även om mycket av fokuset på UFC 189 låg på huvudmatchen mellan Conor McGregor och Chad Mendes så lyckades herrarna som höll i den delade huvudmatchen, welterviktsmästaren “Ruthless” Robbie Lawler (26-10, 1 NC) och titelutmanaren Rory “The Red King” MacDonald (18-3), återta mycket av uppmärksamheten efter att de bjudit på en match som lär kommas ihåg länge och som säkerligen redan nu befinner sig på topplistor gällande de bästa titelmatcherna i UFC.

Mötet mellan Lawler och MacDonald visade sig vara oerhört jämnt, då fördelen skiftades mellan herrarna. Det märktes dock att Lawler brutit MacDonalds näsa, vilket slutligen var vad som stoppade matchen i den femte ronden, men kanadensaren bröt även foten i matchens gång.

Via sin Twitter meddelade MacDonald benbrotten.

“broken nose broken foot but ill be back,” skrev kanadensaren.

MacDonald vet dock mycket om återkomster efter tunga förluster. I sin andra match i UFc, som skedde på UFC 115 i Kanada, ställdes MacDonald mot veteranen Carlos Condit. Det var hemmafavoriten som inledde starkast och som även förde matchen, men i den tredje ronden vände Condit och slog ut MacDonald brutalt med armbågar och slag. Efter det nederlaget återvände MacDonald till segerkolumnen då han radade upp fem raka segrar, fram till att han stötte på Lawler för första gången på UFC 167. Även den matchen förlrade MacDonald, dock på delat domslut.

UFCs vd Dana White hyllade både Lawler och MacDonald för deras insatser, som MMA-fans världen över uppskattat. Herrarna vann “Fight of the Night”-bonusen ooch även om MacDonald lär ha ett par månaders rehabilitering att invänta så kan bonuspengarna troligtvis lindra smärtan något.

Kategorier
ExklusivtNyheterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
25 Kommentarer
 • Yourston
  13 July 2015 at 11:25

  Lawler körde Rorys disciplinerade jabb-stil och både förde matchen och fick klart mest utdelning – före huvudsparken i rond tre åstadkom inte Rory någonting förutom halvdana pungsparkar och försök till ögonpetningar. Och efter rond tre var det återigen mästaren som stod för utdelningen. Rory må ha gjort sin livs prestation, men själv förtjänar främst beröm för att han härdade ut tillräckligt länge för att det skulle bli en minnesvärd match. Vilket säger en del om hur överskattad han är. Skulle Lawler kört sin aggressiva stil och kört sina kombinationer, är jag säker på att det hade blivit en betydligt kortare natt för Rory.

  • Gargabott
   13 July 2015 at 11:38

   Ja tycker oxå MacDonald får väl mycket credit. Oftast va han steget efter, å de flesta av hans träffar såg ut att knappt träffa, medan Lawlers talade för sig själva när man såg MacDonalds sönderslagna ansikte från 2:a ronden. Hade behövts ett avslut för att MacDonald skulle kunna vinna på decision…

   • ChuteBoxe
    13 July 2015 at 11:41

    Han var ju i “ledning” på korten ifrån domarna, så…

   • sepenoob
    13 July 2015 at 11:46

    Rory ledde 3-1 inför sista så det var Lawler som behövde avslut.

    • Yourston
     13 July 2015 at 08:10

     Skämtar du? De första var jämn men med fördel Robbie, andra var väldigt ensidig då Robbie blev väldigt lite träffad och fick in många hårda smällar, vilket MacDonalds ansikte vittnade om.

     • sepenoob
      13 July 2015 at 10:51

      Domarna dömde så inte jag. Jag tyckte det var 2-2 inför sista. Tycker det var bra ändå att ett avslut avgjorde matchen.

     • Yourston
      15 July 2015 at 07:01

      Ja där ser man. Jag förstår inte hur de bedömde matchen, men som du säger var det skönt med ett avslut än ytterligare ett domslut som hur det än hade gått hade ogillats av många…

    • Gargabott
     13 July 2015 at 08:18

     Du måste blanda ihop matcherna. Kolla i annat fall igen. Lawler ligger utanför Rorys range och träffar med hårda jabbar och crossar. Rorys snuddar mest var det ser ut som, vilket tom Rorys största fan Rogan pratade om. Och rond fyra kan Rory omöjlig ha vunnit, så mest kan det ha stått 2-2 inför sista, ifall domarna tyckte Lawler fegade som kopierade Rorys taktik under den första ronden.

     • sepenoob
      13 July 2015 at 10:49

      Jag blandar inte ihop nåt. Jag skrev bara hur domarna dömde matchen. Alla tre hade 3-1 Rory inför sista. Själv lutade jag mer åt 2-2.

     • Sonny
      13 July 2015 at 11:25

      Ja ska kolla igen men håller me dig. Såg inte med bästa kvalitet men tyckte inte Macdonken träffade, och ja tänkte oxå på att Rogan påpekade träffarna. Tyckte däremot det var helt fel taktik från Lawlers sida. När Macd har blivit pressad har han även tagit emot en del smällar från dåliga strikers som Maia. Likadant i denna matchen. F Habi uppmanade Macdonald mellan ronderna att inte ge Lawler utrymme. Å de var när Lawler blev lite för defensiv som Macd fick sin framgång. Men måste se den igen.

     • Sonny
      14 July 2015 at 09:03

      Har sett matchen igen nu och 1,2 och 4 är Lawlers. Dock kan rond 1 gå till Rory då Lawler är så avvaktande. Men det är Lawler som får in de bra träffarna. Hur de kunde ge rond 4 till MacDonald med tanke på hur mycket stryk han får de sista 3,5 minuterna är ofattbart. Den gick klart till Lawler.

     • dsa
      15 July 2015 at 12:31

      Tack. Nu slapp jag själv skriva det!

  • ChuteBoxe
   13 July 2015 at 11:41

   MacDonald är överskattad? Ok.

 • Gargabott
  13 July 2015 at 11:33

  Jämn match? Så kan man se det om man lägger ihop de slag Lawler fick in efter sin headkick i r3, men för övrigt hade Robbie ett klart övertag. Championchipronderna var bra som fan

  • sepenoob
   13 July 2015 at 11:48

   3-1 Rory inför sista var det.

   • Frantic
    13 July 2015 at 01:06

    Jag hade rond 1,3 och 4 till Rory, stämmer det med “domarna”?

    • sepenoob
     13 July 2015 at 01:36

     Yes. Jag var inte helt säker då inför 5:e om det var 3-1 eller 2-2. Kändes som fyran hade kunnat gå till Lawler också.

 • Frantic
  13 July 2015 at 11:45

  Jag hade Rory som vinnare i matchen om han hade klarat sig tiden ut i 9-10 rond. Hade han som vinnare i ron 1,3 och 4:a

 • Sonny
  13 July 2015 at 11:17

  Mycket märkligt om det inte stod 3-1 till Lawler inför sista ronden. Jag får nog se matchen igen för ja tyckte inte han gjorde mycket utom rond 3.

 • Headown
  15 July 2015 at 10:29

  Stabil match detta, det är få jag unnar den framgång som Lawler presterat det senaste. Oerhört skönt att se. Krig Lawler.

 • Svara