Rory MacDonald bröt näsan och foten i mötet med Robbie Lawler: “Jag kommer tillbaka”

I en av de hårdaste men även mest underhållande matcherna på länge lämnade kanadensaren Rory MacDonald allt i buren. 

Även om mycket av fokuset på UFC 189 låg på huvudmatchen mellan Conor McGregor och Chad Mendes så lyckades herrarna som höll i den delade huvudmatchen, welterviktsmästaren “Ruthless” Robbie Lawler (26-10, 1 NC) och titelutmanaren Rory “The Red King” MacDonald (18-3), återta mycket av uppmärksamheten efter att de bjudit på en match som lär kommas ihåg länge och som säkerligen redan nu befinner sig på topplistor gällande de bästa titelmatcherna i UFC.

Mötet mellan Lawler och MacDonald visade sig vara oerhört jämnt, då fördelen skiftades mellan herrarna. Det märktes dock att Lawler brutit MacDonalds näsa, vilket slutligen var vad som stoppade matchen i den femte ronden, men kanadensaren bröt även foten i matchens gång.

Via sin Twitter meddelade MacDonald benbrotten.

“broken nose broken foot but ill be back,” skrev kanadensaren.

MacDonald vet dock mycket om återkomster efter tunga förluster. I sin andra match i UFc, som skedde på UFC 115 i Kanada, ställdes MacDonald mot veteranen Carlos Condit. Det var hemmafavoriten som inledde starkast och som även förde matchen, men i den tredje ronden vände Condit och slog ut MacDonald brutalt med armbågar och slag. Efter det nederlaget återvände MacDonald till segerkolumnen då han radade upp fem raka segrar, fram till att han stötte på Lawler för första gången på UFC 167. Även den matchen förlrade MacDonald, dock på delat domslut.

UFCs vd Dana White hyllade både Lawler och MacDonald för deras insatser, som MMA-fans världen över uppskattat. Herrarna vann “Fight of the Night”-bonusen ooch även om MacDonald lär ha ett par månaders rehabilitering att invänta så kan bonuspengarna troligtvis lindra smärtan något.

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
ExklusivtNyheterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...