Rory MacDonald vs Hector Lombard i planeringsfasen

En stormatch mellan två av världens bästa welterviktare ser ut att vara i görningen för en UFC-gala tidigt nästa år.

I veckans avsnitt av UFC Tonight kunde det meddelas att UFC arbetar med att boka en welterviktsmatch mellan topprankade Rory ”The Red King” MacDonald (18-3, #2 i UFC) och Hector ”Lightning” Lombard (34–4–1, 2 NC). Matchen förväntas äga rum på en ännu obestämd gala tidigt i 2016, mötet är dock ännu inte officiellt annonserat.

MacDonald kommer senast från en av årets bästa matcher, en titelkamp mot den regerande mästaren Robbie LawlerUFC 189 i ett möte som vann bägge herrar ”Fight of the Night”-bonusen. Det nederlaget bröt en tre matcher lång vinstsvit som inkluderade segrar över topprankade Tyron Woodley, Demian Maia, samt en knockoutvinst över den forne Strikeforcemästaren Tarec Saffiedine.

Kubanen Lombard kommer senast från en ettårig avstängning efter att ha testat positivt för steroider i samband med sin seger över Josh BurkmanUFC 182. Matchen är nu en No Contest och rundar av en två matcher lång vinstsvit som ”Lightning” säkrat innan dess, som innefattar vinster över Nate Marquardt och Jake Shields.

Det återstår fortfarande planering innan matchen blir officiell, vem vinner welterviktsmötet?

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • Labrat88
  17 September 2015 at 05:03

  Kul matchning! Tror dock Rory tar detta om han håller distansen

 • KoMaCarpe
  18 September 2015 at 09:45

  Hoppas på Rory. Svårt att säga efter hans senaste torsk mot Lawler, vart han står dock.

 • Svara