Roy Nelson: “Herb Dean var rädd att stoppa matchen mot Kimbo”

herb-dean1Roy Nelson gick matchen mot Kimbo Slice i något av de största matcherna i The Ultimate Fighters historia. Matchen stoppades i andra ronden efter Nelson satt ett crusifix på Kimbo, alltså låst hans armar, och sedan regnade ner slag mot hans ansikte.

Han fick till samma position i första ronden, och domaren Herb Dean hotade om att stoppa matchen om inte Kimbo försvarade sig eller tog sig ur positionen. Ronden tog slut, och Kimbo överlevde. Men så fort rond 2 drog igång gjorde Nelson en favorit i repris och satte ett crusifix på Kimbo igen.

Efter 20-30 slag i pannan på Kimbo så hade Herb Dean inte något annat väl än att stoppa matchen. I en intervju med Roy Nelson ansåg han att Herb Dean avvaktade för länge på grund av pengar, möjligen hotet om att förlora sitt jobb.

“Första ronden var 44 slag i ansiktet, och Herb Dean vet inte hur man dömer, men vi har sett det förut,” säger Roy Nelson. “Och sen i nästa rond så var det 22 slag. Man kan till och med se mig skrika ‘kom igen, domarn’ till Herb. Men problemet är, det är många människor, det är mycket pengar inblandat. [Kimbo] sätter folk framför tvn. Så jag tror det mer handlade om att Herb Dean var rädd för att förlora sitt jobb, för det är så många människor med så mycket pengar som kan ha stor påverkan i hans karriär.”

UFC och Dana White har sagt att han inte har någon kontroll på vem som dömer matcherna. Men med tanke på hur stora UFC faktiskt är, är det verkligen sant?

Detta är en artikel skriven av vår läsare Stefan genom vår nya artikelfunktion.

Kategorier
UFC
20 Kommentarer

Svara