Rykte: Bellator skapar kvinnlig flugvikt och rekryterar fighters från UFC

Rykten florerar på Twitter om att Bellator kommer att utnyttja UFC:s förbud mot dropp genom att öppna upp en kvinnlig flugviktsdivision och rekrytera de fighters som inte klarar vikten utan dropp.

Det är FrontRowBrian som har varit i farten på Twitter igen med rykten inifrån MMA-världens kärna. Han är sedan tidigare känd för att avslöja nyheter innan de officiellt publiceras men om de är sanna eller inte brukar variera.

För ett par timmar sedan publicerade FrontRowBrian en serie tweets med rykten om att Bellator planerar att konkurrera med UFC:s kvinnliga stråvikts- och bantamviktsdivisioner med en kvinnlig flugviktsdivision. Bellator ska ha sett en chans att utnyttja UFC:s förbud mot dropp efter invägningarna genom att rekrytera de stråviktare som inte klarar av viktgränsen till flugviktsdivisionen i Bellator. De ska också enligt ryktet försöka rekrytera UFC:s bantamviktare som vill och kan gå ner till 125 pounds.

FrontRowBrian skriver också att en fighter i Bellators kvinnliga flugvikt skulle kunna tjäna 17 000 dollar plus en kontraktsbonus samt öppna sponsorer vilket i helhet skulle ge en långt högre lön än standardlönen i UFC.

Än så länge är detta endast rykten och ingenting har bekräftats. Men majoriteten av de som kommenterar påståendena är positiva till ryktena. Vad tycker du, skulle det vara bra med en kvinnlig flugviktsdivision?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorNyheterRyktenSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Metallica
  30 September 2015 at 01:08

  Lönen ska de ha credd för.
  Men att krångla med “dropp” är ju sjukt.
  Hur ska deras kroppar hålla till 70 om de pressar kroppen så hårt och sedan tar smällar i 15 min…

 • Eric
  30 September 2015 at 03:36

  Allt för att främja WMMA är jag för, och bättre löner likaså. Dropp är jag osäker på om jag gillar. Finns två scenarior; folk slutar cutta så mycket vikt (positivt), eller folk cuttar samma vikt men kroppen återhämtar sig inte lika bra (negativt).
  Svårlöst problem, viktminskningen.

 • Svara