Foto: Mazdak Cavian

Rykte: Holm vs Tate och Johnson vs Cejudo bokade för UFC 197 i Washington

Enligt de senaste rykterna kommer UFC 197 att äga rum i Washington i mars, och toppas av två spännande titelmatcher. Det sägs röra sig om en huvudmatch mellan bantamviktsmästarinnan Holly Holm och Miesha Tate, samt en match om flugviktstiteln mellan Demetrious Johnson och Henry Cejudo.

Sedan Holly Holm (10-0) chockade världen genom att brutalt knocka Ronda Rousey (12-1) och knipa titeln, har UFC:s VD Dana White varit tydlig med att han vill se en returmatch mellan de två. Rousey behöver dock fortfarande en del tid att återhämta sig, och snacket har varit att de i sådant fall skulle mötas på UFC 200 i juli vilket är för avlägset enligt Holm.

Istället har den nya mästarinnan uttryckt intresse om att först möta nummer 2-rankade Miesha Tate (17-5), som vunnit fyra raka matcher och tidigare lovats en titelmatch. Och även om White enbart låtit negativ över förslaget ryktas det nu vara vad som väntar härnäst.

Både Holm och Tate vill möta varandra, och UFC ryktas nu ha gett med sig. Foto: Daniel Patinkin

Både Holm och Tate vill möta varandra, och UFC ryktas nu ha gett med sig. Foto: Daniel Patinkin

Matchen ryktas vara klar för UFC 197, tillsammans med Johnson vs Cejudo

Enligt de senaste rykterna kommer UFC 197 att äga rum i Washington den femte mars, och bjuda på två titelmatcher. Huvudmatchen sägs vara ett möte mellan Holm och Tate, medan flugviktsmästaren och pound-for-pound-ettan Demetrious Johnson (23-2-1) ryktas försvara bältet mot nummer 3-rankade OS-guldmedaljören Henry Cejudo (10-0) på samma gala.

Enligt Dave Meltzer och John Mogan, reportrar för MMA Fighting respektive MMA Junkie, väntas UFC annonsera detaljer om galan i dagarna.

Galan verkade från början planeras för Brasilien

UFC 197 ryktades från början vara aktuell för Rio de Janeiro, Brasilien, men enligt den tidigare mellanviktsmästaren Anderson Silva (33-6, 1 NC) ställdes den in på grund av landets ekonomiska kris. Detta dementerades dock av UFC, men som det ser ut nu verkar galan hursomhelst inte längre planeras gå av stapeln i Brasilien.

Det återstår att se om uppgifterna stämmer. Att Johnson ställs mot Cejudo är i princip redan givet, men tycker ni att det är rätt av Holm att ta sig an Tate istället för att vänta på Rousey?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Demetrious JohnsonHenry CejudoHolly HolmMiesha TateSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
10 Kommentarer
 • Timpppa
  3 January 2016 at 04:10

  Helt rätt att Holm möter Tate. Finns ingen anledning och vänta på Rousey.
  Är dock mer nyfiken på när Jon Jones kliver in i oktagonen igen….

  • TheVobb
   3 January 2016 at 04:32

   Drar till med en vild gissning och säger UFC 200

   • John
    3 January 2016 at 04:58

    UFC 198 är bokad i New York, får de igenom det så kommer DC och Jones mötas där.

    • TheVobb
     3 January 2016 at 05:26

     Sant men då ska dom få igenom det som sagt, något som inte dom inte har lyckats med än så länge. Jag hoppas att det blir av men när politiker är inblandade så kommer iaf jag inte att hålla andan…

 • Bongo
  3 January 2016 at 05:57

  Varför vänta på Rousey medans hon svamlar på med sina B-filmer, rent spontant känns det som att Tate har en bättre chans mot Holm än vad Ronda har.

 • Mike_Maniac
  3 January 2016 at 06:28

  Egentligen det enda logiska. Ser fram emot!

 • John Sjöström
  3 January 2016 at 07:47

  Kan Tate ta hem detta? Skulle säga nej men känns som att vad som helst kan hända i MMA-världen just nu.

  • Herr Elof
   3 January 2016 at 11:59

   Hon är inte överlägset dominant, men hon har ju sån jävla vilja och kan lite av allt. Tror dock Holm skulle ta hem det med defensiv striking och att hennes takedown defense skulle räcka till, men att det skulle vara jämnare än Ronda matchen.

  • Bongo
   4 January 2016 at 12:15

   Holm gick till split decision mot Raquel Pennington för inte så länge sedan så hon är inte oslagbar på något sätt, Tate har bättre standup än Ronda så jag tror hon kan göra en bra match om hon inte dumjagar så som Ronda gjorde utan har en bättre gameplan.

 • Steve Noname
  6 January 2016 at 04:34

  Sämsta motstånd för Holm är troligen en motståndare med riktigt bra takedowns och god boxing defence. Tate kan vara lite för allround och inte tillräckligt vass i någon av disciplinerna för att på allvar utgöra ett problem för Holm. Oavsett vilket så finns ingen annan som är lika professionell som Holm, som tränar lika målmedvetet, som tävlat på hög nivå under många år, de andra tjejerna har långt kvar innan de ens kommer i närheten. Nu är Holm Champ, addera hennes nyvunna självförtroende till hennes skills, svår kombo att knäcka för vem som helst. Den enda vettiga matchen är egentligen Holm vs Cyborg.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Sveriges BMF: Vem borde Fernando Flores möta härnäst?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...