Rykte: Rory MacDonald vs Hector Lombard blir huvudmatch för UFC Fight Night 83

Matchen som varit i planeringsfasen en längre tid, ser nu ut att ha bokats om. Rory MacDonald ryktas möta Hector Lombard i huvudmatchen på UFC Fight Night 83 i London.

Enligt rykten kommer ett spännande welterviktsmöte mellan nummer 1-rankade kanadensaren Rory MacDonald (18-3) och cubanen Hector Lombard (34-4-1, 2 NC) att agera huvudmatch för UFC Fight Night 83, som går av stapeln i London den 27 februari. Detta styrks även av en tweet från Lombard.

Matchen bokas om efter Lobards misslyckade dopingtest

Herrarna skulle egentligen ha möts redan i april, då de var bokade som delad huvudmatch på UFC 186 i Montreal, Kanada. Inför matchen avslöjades det dock att Lombard testat positivt för steroider i samband med matchen innan dess, mot Josh Burkman (27-12, 1 NC). Detta ändrade vinsten mot Burkman till en No Contest, ställde in matchen matchen mot MacDonald och resulterade i en ettårig avstängning för Lombard. MacDonald, å sin sida, gick istället vidare till att utmana om welterviktsbältet.

Nu när det börjar närma sig slutet på Lombards avstängning har det återigen börjat talas om ett möte med MacDonald, sedan en tid tillbaka. Redan i september rapporterades det på UFC Tonight att ett möte mellan herrarna återigen var i planeringsfasen.

Hector Lombard - en av mängden i de uppmärksammade dopingfallen inom MMA, som förorsakade UFC:s nya dopingpolicy. Foto: UFC

Hector Lombard – en i mängden av de uppmärksammade dopingfallen i början av året, som förorsakade UFC:s nya dopingpolicy. Foto: UFC

MacDonald kommer från en av de bästa matcherna någonsin

När Lombard åkte dit för doping fick MacDonald som sagt gå match om titeln istället. Och även om han inte lyckades knipa bältet från den regerande mästaren Robbie Lawler (26-10, 1 NC), stod herrarna för en jämn och hyllad match som redan nu är en glasklar kandidat till utmärkelsen Fight of the Year.

Efter att ha vunnit tre av de fyra första ronderna, fick MacDonald se sig besegrad i den femte ronden via teknisk knockout, efter att ha tagit emot ett slag för mycket på den redan brutna näsan. Titelmatchen, som av många beskrivs som den bästa matchen någonsin, var ett solklart exempel på när en match inte har någon förlorare – och MacDonald steg till och med i rankingen efteråt.

MacDonald och Lawler poserar på bild på sjukhuset efter den omtalade titelmatchen.

MacDonald och Lawler poserar på bild på sjukhuset efter den omtalade titelmatchen.

Lombard hoppas på att ta snabbvägen mot en titelchans

Lombard var på god väg mot en titelchans innan avstängningen och det ändrade matchresultatet i sin senaste match. Sedan flytten ned till weltervikt har han ett matchresultat på två vinster och en No Contest, och frågan är om en vinst mot topprankade MacDonald direkt för honom tillbaka till samma status igen.

För tillfället ser det dock ut som att vinnaren i den här matchen kommer att få samla på sig minst en till vinst innan en titelmatch blir aktuell. Nästa match om bältet är redan bokad huvudmatch för UFC 195 i januari, då Lawler tar sig an Carlos Condit (30-8). Därefter har UFC:s VD Dana White lovat Tyron Woodley (15-3) nästa chans, även om man inte alltid kan lita på utlovade titelchanser.

Preliminärt matchkort för UFC Fight Night 83

UFC Fight Night 83 går av stapeln i Londons O2 Arena. Stämmer den ryktade huvudmatchen ser det tillfälliga matchkortet ut som följande:

 • Weltervikt: #1 Rory MacDonald vs. Hector Lombard
 • Mellanvikt: #7 Michael Bisping vs. Gegard Mousasi #9
 • Fjädervikt: Makwan Amirkhani vs. Mike Wilkinson
 • Lättvikt: Norman Parke vs. Rustam Khabilov
 • Weltervikt: Tom Breese vs. Keita Nakamura

Vad tycker ni om en potentiell huvudmatch mellan MacDonald och Lombard?

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Hector LombardNyheterRory MacDonaldRyktenSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
4 Kommentarer
 • Jdoe
  6 December 2015 at 07:36

  Helt rätt! belöna dopingavstängning med main event och contendermatch!

 • FreeNickDiaz
  6 December 2015 at 08:22

  Mm gott! Hoppas Rory knockar skiten ur den där fuskaren!

 • Barfly_nr1
  6 December 2015 at 11:06

  Har svårt att se att Rory var på väg att vinna fighten mot Robbie när man ser fejset på bilden.

 • Henrik Söderström
  7 December 2015 at 01:21

  Ser ut att bli ett starkt kort för en fight night!

 • Svara