Rykte: Roy Nelson möter Derrick Lewis på UFC 197

Derrick Lewis vill möta Roy Nelson. Och Nelson vill möta Lewis. Det ryktas nu att de två tungviktarna får sin vilja igenom på UFC 197.

Innan idag kunde MMAnytt rapportera att Derrick Lewis (14-4) vill möta Roy Nelson (21-12). Och det verkar som att känslorna är besvarade. Nelson svarade nämligen “The Black Beast” med följande tweet:

Under dagen har mängder med MMA-fans visat sin uppskattning på twitter för den potentiella matchningen. Tydligen är Nelson vs Lewis en fight som många vill se. Ett obekräftat rykte har också börjat spridas om att mötet faktiskt kommer att äga rum, på UFC 197.

Vann på samma gala

Nelson kommer ifrån en vinst, den första på fyra matcher, mot Jared Rosholt (14-4). “Big Country” tog hem ett domslut mot den långsamme brottaren på UFC Fight Night 82. På samma gala besegrade Lewis polacken Damian Grabowski (20-3) via TKO. Det var Lewis andra seger i rad, och totalt har han gått 5-2 i UFC.

Även om Nelsons statistik på pappret ser lite sämre ut än Lewis, så är det värt att notera att “Big Country” har matchats mot hårdare motstånd. Nästan alla hans fighter i UFC har varit mot rankade tungviktare.

Skulle ryktet stämma så ser kortet för UFC 197 i dagsläget ut så här:

 • Lätt tungvikt: (C) Daniel Cormier vs. #1 Jon Jones
 • Flugvikt: (C) Demetrious Johnson vs. #3 Henry Cejudo
 • Mellanvikt: #8 Robert Whittaker vs. #12 Rafael Natal
 • Tungvikt: #11 Roy Nelson vs. Derrick Lewis

Tycker ni att Derrick Lewis är en bättre motståndare för Nelson än Travis Browne (18-3)?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Metallica
  11 February 2016 at 11:28

  Vill så gärna att han tar i från Gällivare och träffar Travis på hakan.
  Men det skulle vara intressant och se Nelson fightas mot Derrick då killen är en riktig beast!

 • Svara