Rykte: UFC är till salu

Återigen ryktas det om att världens största kampsportsorganisation är till salu.

Det cirkulerar rykten om att UFC är till salu. Igen.

Sex miljarder dollar

Ryktena har fångats upp och vidarebefordrats av den amerikanska MMA-reportern Jonathan Snowden från Bleacher Report. Enligt Snowden sitter det en möjlig prislapp på 6 000 000 000 USD (49 254 405 172 SEK) på världens största MMA-promotion. Den potentiella köparen sägs vara China Media Capital, ett kinesiskt investmentbolag, som framförallt investerar i media, medicinsk teknologi och IT.

Ny ekonomichef

Snowden noterar vidare att UFC har anställt en ny “CFO” (ekonomichef) i Nakisa Bidarian, något han menar ökar sannolikheten för att en försäljning kan vara på gång. Enligt Snowden är det 50 % chans att organisationen blir såld under 2016:

Bleacher Report har skrivit om UFC:s ekonomiska situation tidigare, och noterat att organisationen hämtat upp sig under 2015, efter ett svårt 2014. Frågan är om detta talar för eller emot försäljning.

Skribentens kommentar:

Undertecknad har svårt att finna någon substans i ryktena som Snowden presenterar. Självklart kan det ligga något i dem, men det kan vi inte veta eftersom Snowden inte redovisar var ryktena härrör ifrån.

Vill bröderna Joe och Lorenzo Fertitta sälja så vore förvisso hösten 2016 en bra tidpunkt att göra det på. Värdet på UFC:s varumärke kan då vara maxat, om sommaren gått bra, och UFC 200 har levererat.

Men jag tror inte det blir så. Allt är till salu för rätt pris. Men UFC är för mycket av ett kärleksbarn för att Fertitta-bröderna ska lämna det ifrån sig.

Vad tror ni?

Kategorier
Dana WhiteNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikelZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Wally Johnson
  19 March 2016 at 12:12

  Beror på helt och hållet vilken deal som skulle myntas. Är det hela företaget som ska säljas eller några procent?

  Man kan ju sälja ett företag och fortfarande besitta inflytelserika positioner som en del av dealen. För “the managment” (Joe, Lorenzo, Dana mm) så har ju gjort ett bra jobb, så som potentiell köpare hade det ju bara varit dumt att get rid of the managment as well.

 • Idealman
  19 March 2016 at 12:19

  Lite oroande. Man kan säga vad man vill om UFC men det är den enda mma-organisationen som drivits framgångsrikt under en längre period. Hoppas de bara säljer lite aktier så de får in mer kapital men behåller kontrollen över företaget.

  • Viktor Drevenlid
   19 March 2016 at 06:39

   Vad baserar du det påståendet på? Bara för att ingen annan organisation blivit större än UFC vilket inte lär hända på ett bra tag betyder det inte att de inte varit framgångsrika…

   • Idealman
    19 March 2016 at 07:37

    Menar stora organisationer. Tänker på att Pride, Affliction och Strikeforce gick under. Verkar alltså inte lätt att driva en stor organisation där man har ambition att ha de bästa fightersen.

    • Viktor Drevenlid
     20 March 2016 at 06:19

     Det är sant men fanns stora problem i bakgrunden som gjorde att de där organisationerna lades ner/såldes. Bellator är helt klart på rätt väg, de snor ufc-stjärna efter ufc-stjärna i dagsläget. Sen finns det ju en massa små organisationer som kör på strongt även fast de är långt ifrån UFCs kaliber. Bellator är väl den enda som har en chans att komma ikapp UFC i dagsläget.

     • Daniel Landin
      25 March 2016 at 09:53

      Vilka är stjärnorna du syftar på? Bellator är ju ett skämt!

     • Viktor Drevenlid
      27 March 2016 at 08:53

      Benson Henderson, ex ufc champ, Phil Davis, top 5 UFC fighter, Rampage avdankad fighter som fortfarande drar ppv tittare. Josh Thomson var också top 5LW i UFC med flera orkar inte rabbla upp alla och fler kommer det bli. Money talks.

 • nitohu
  19 March 2016 at 01:43

  Visst är det möjligt att dom säljer. Dana White & Co börjar ju nu bli så pass gamla att det verkar logiskt att sälja. För att sedan kanske jobba kvar ett par år innan man helt lämnar över företaget i andra händer. Dana har ju själv sagt att ingen är oersättlig och att UFC skulle rulla på även utan honom.

 • freddie
  19 March 2016 at 06:52

  Nej! Dana och fertita bröderna är ju ufc.

 • atnek
  20 March 2016 at 11:32

  Kineser tar över UFC = TANKED

  • Daniel Landin
   25 March 2016 at 09:54

   Asiater med facit 35-17 typ, halvtjocka, med färgade kalufser… uhhh…

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...