Sage Northcutts höga ersättningsnivåer skapar diskussion

Sage Northcutt kammade hem en nätt liten ersättning på 80 000 USD för sin seger över Cody Pfister under UFC Fight Night 80 i december. Detta har skapat diskussion bland övriga fighters i UFC. Anledningen är att ersättningen anses vara alldeles för hög för en nybörjare som Northcutt.

Sage Northcutt blev 80 000 USD rikare i och med sin seger över Cody Pfister när herrarna möttes i oktagonen under UFC Fight Night 80 i december. Detta är något som inte ses med blida ögon av andra fighters hos UFC, rapporterar MMA Junkie. Nyheten om den förhållandevis höga ersättningen har skapat en diskussion som enkelt uttryckt handlar om att det är orimligt att en så pass ung och ännu oerfaren fighter, nyss nämnda match markerade 19-årige Northcutts andra i ordningen inom UFC, ska kunna kamma hem så mycket pengar. Risken finns, enligt kritikerna, att ersättningen för Northcutts kommande matcher i organisationen kommer att stiga ännu mer. Förutsatt att han fortsätter vinna fighterna naturligtvis.

Matt Mitrione använder uttrycket “ridiculous” för att beskriva Northcutts höga ersättning och Aljamain Sterling talar om den som “ett instrument för utpressning i framtida förhandlingar”.

Men Northcutt besvarar kritiken med att peka på det faktum att det är upp till varje enskild atlet att själv förhandla fram de bästa tänkbara villkoren för varje match som han eller hon går. MMA är en individuell sport. Han säger sig vara medveten om att han får bra betalt men han tänker ingalunda be om ursäkt för det.

Tycker du att Sage Northcutt får för mycket betalt?

Kategorier
Aljamain SterlingCody PfisterMatt MitrioneNyheterSage NorthcuttSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
16 Kommentarer
 • Relath
  27 January 2016 at 11:01

  Bra sagt ändå

 • Wally Johnson
  27 January 2016 at 11:32

  Det är inte Northcutt som får för mycket pengar. De är de andra som får för lite.

  Klart som korvspad att folk reagerar när snubbar fightats i UFC flera år, får se sin lön reducerad 10 faldigt och sen traskar human Ken-doll in och får dubbla (kanske till och med trippla) trots ingen tidigare UFC-erfarenhet.

  • Morgall
   27 January 2016 at 11:56

   Pamparna på toppen tar väl en ganska stor tårtbit, sen ska väl de 700 anställda ha pengar också, ibland mer än vad fighters får.

   • Wally Johnson
    27 January 2016 at 11:04

    Såklart, det är en pyramid…

 • kalle
  27 January 2016 at 11:42

  Hur kan folk ha så svårt att förstå att det är ens popularitet som drar intäkter till företaget och att man då också får en högre lön. Sage Northcutt har 178 000 följare på instagram och Matt Mitrione har 13 000. Vem gör att fler köper PPV/tittar på UFC? Klart som korvspad att lönen ska baseras på hur många som kan vara med och betala.

  • KallesPappa
   27 January 2016 at 12:41

   Nate diaz fick 20+20 senast mot MJ. 309 k followers på Twitter.

   • Idealman
    27 January 2016 at 12:49

    Med andra ord har han en värdelös manager som inte kan förhandla.

   • Metallica
    27 January 2016 at 01:02

    Kalle, Kallespappa:)

  • Eric
   27 January 2016 at 01:11

   Menar du att Sage skulle vara någon som drar massa tittare? Till skillnad från t ex Nate Diaz? Om han nu drar massa tittare så är det inte pga hans personlighet eller meriter, det är för UFC gett honom massa publicitet och utrymme i media. Men han har ju verkligen noll personlighet.

   Ingen har svårt att förstå vad du försöker säga. Men många vill se en liga där de bästa utövarna finns och där deras lön snarare baseras på deras förmåga i buren, inte i media.

   • El chapo
    27 January 2016 at 03:57

    ”en många vill se en liga där de bästa utövarna finns och där deras lön snarare baseras på deras förmåga i buren, inte i media.” FEL!!
    Conors pengar kom inte från hans media han hade gjort..
    Dom kom från performence of the night och knockouten på 13 sek mot obsegrad fighter i 10 år.
    Sage Nortcutt presantationer har varit mer imponerad än vad nate har gjort dom senaste 2 matcher. Och att han avslutar sina matcher.
    Så att dom får betalt för vad dom gör media så är du ute ut banan tyvär

    • Eric
     27 January 2016 at 04:29

     Que? Vi diskuterade Sage först och främst, inte Conor. Men båda två fick definitivt gräddfilen av UFC och tjänade mycket mer än många andra rutinerade och kvalificerade fighters redan innan de hade gjort sig förtjänta av det. Conor hade iaf lite meriter sedan tidigare medan Sage bara mött fighters på väldigt låg nivå innan UFC. Sage har jättefin teknik och är väldigt atletisk, men det finns mängder med människor som tränar kampsport som har och är det.

     De får absolut högre löner om de syns mycket i media och skapar rubriker. Det är ingen hemlighet. Och UFC favoriserar fighters som de väljer att lyfta, Sage, Conor och Ronda är tre fina exempel på det. Det är inte heller någon hemlighet.

 • Christian Alex
  27 January 2016 at 12:15

  Han är en pretty boy, utseende säljer.

  • Coyote
   27 January 2016 at 01:07

   Och extremt talangfull

  • Henrik Karlsson
   27 January 2016 at 02:50

   Det förklarade Wanderleis höga lön

 • Charles R. Cockerell
  27 January 2016 at 01:28

  MMA är underhållning, hur svårt är det då att förstå att ju mer populär du är och om du vinner dina matcher på spektakulära sätt så kommer givetvis rättfärdig ersättning med på köpet? Jag håller med om att grundlönen för alla fighters bör höjas men att klaga på en ung grabb som gör bra ifrån sig är bara onödigt och gynnar inte någon.

  Get that money son!

 • Kenny Starfighter
  27 January 2016 at 02:46

  Sex Sells

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...