Saknat UFC i helgen? World Series of Fighting och Bellator ger varsin sannolik fight of the year kandidat

Vid 2 olika möten, för 2 olika organisationer står en gemensam sak säker. Alla är de vinnare när både World Series of Fighting och Bellator fyllde helgens UFC-tomrum genom att ge varsin sannolik fight of the year kandidat under helgens galor.

Tidigare i veckan, i en exklusiv intervju till MMAfighting.com, meddelade Justin Gaethje att det för honom är viktigare att underhålla än att vinna då en tråkig vinnare ändå inte tjänar pengar. Att han under matchen snarare tänker på vad han kan göra för att bli ihågkommen av tittarna än vad han behöver göra för att vinna. I titelförsvaret mot Luis Palomino, natten till idag, gjorde Gaethje dock i vanlig sed båda. I en match som med stor sannolikhet kommer att nämnas i kommande fight of the year diskussioner. Ray Sefo, World Series of Fightings CEO var snabb med att meddela att matchen var något av det bästa han någonsin sett.

Matchen tävlades i ett oerhört högt tempo där Justin Gaethje stod för större delen av framgångarna men där en del vilda utbyten av slag orsakade blod från de båda kämparna. I den tredje ronden, till följd av det höga tempot, blev matchen mer eller mindre en kamp om viljor där dock Justin Gaethje fick det sista ordet sagt genom bensparkar uppföljt av avslutande slag på marken som gjorde det klart att Gaethje fortsatt är organisationens lättviktsmästare.

Mycket har sagts om det någorlunda kontroversiella slutet av Bellator 135 där en verbal submission avrundade en riktigt stabil gala. Överskuggad av detta faktum är dock galans delade huvudmatch där LC Davis ställdes mot Hideo Tokoro i jämnt tävlad match som i slutändan hade kunnat sluta hur som helst. Tänka sig att detta ursprungligen var tänkt att bli en match tävlad på eventets underkort.

Det var en vild match med vida slag som oftast missade, men som vid jämt fördelade tillfällen sände båda de tävlande i mattan. Oavsett om det var genom slag eller jiu-jitsu, avslutet fanns alltid inom räckhåll. LC Davis fick sin hand rest genom ett delat domslut, där Davis tänder blev långt lidande. Sannolikt av en uppspark som skapade förvirring huruvida den var laglig eller inte under matchens gång. Detta hindrade dock inte Davis från att under vinstintervjun be om en snabb retur till buren. Vilka krigare!

Kategorier
BellatorUFCWSoF

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...