Se “DC:s” mäktiga välkomnade tillbaka till UFC Tonight som dubbelmästare!

🎦 VIDEO+TEXT ✅Firas som en hjälte efter att ha blivit tvådivisionell mästare ✅Säger sig inte vilja möta Alexander Gustafsson

Lätt tungviktsmästaren Daniel “DC” Cormier skapade historia under UFC 226 när han knockade tungviktsmästaren Stipe Miocic i den första ronden för att bli en av få fighters att hålla i två olika UFC-titlar samtidigt.

RELATERAT:

Det har sedan dess blivit klart att Cormiers kommer försvara sin tungviktstitel mot den tidigare mästaren Brock Lesnar, men när det sker är i dagsläget oklart.

Vad som är klart däremot är att “DC” nu uppnått en status få har – och fans världen över har hyllat den forne OS-brottaren för sina prestationer. Några av de som gjorde just det på ett spektakulärt vis var Cormiers kollegor på UFC Tonight, där UFC-mästaren regelbundet agerar analytiker och programledare, som firade Cormier som en sann hjälte.

Vägrar möta “The Mauler”

Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Med tanke på att Lesnars dopingavstängning inte hävs förrän 2019, vilket har öppnat för diskussioner gällande Cormiers nästa titelförsvar – som de flesta anser bör ske i lätt tungvikt.

Förstarankade Alexander Gustafsson har tydliggjort sin önskan om att möta “DC” i en returmatch, då deras första match om titeln var oerhört jämn och slutade i vinst på delat domslut för amerikanen. Cormier har dock släppt ett uttalande där han skjuter ner potentiella planer på en rematch.

RELATERAT: 

Även om Cormiers ovilja att ta ställning till ett titelförsvar i lätt tungvikt kritiserats, så går det enbart att hylla hans prestationer i oktagonen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFCVideo

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara