Se Demetrious Johnsons klockrena kommentar till Lewis vs Ngannou

✅ Var Lewis vs Ngannou den sämsta tungviktsmatchen någonsin? ✅ "Mighty Mouse" kommer att använda matchen som exempel

I den delade huvudmatchen för UFC 226 möttes de två hårdhänta tungviktarna Derrick Lewis och och Francis Ngannou i en match som förväntades bli våldsam och underhållande. Mötet blev dock allt annat än vad fansen hade hoppats på, då det blev en av de mest händelsefattiga och utdragna matcherna i UFCs historia.

RELATERAT: Dana White avslöjar: “Francis Ngannous ego är bortom kontroll”

Matchen har kritiserats av många, inte minst UFCs vd Dana White, men en av de mest klockrena kommentarerna kom ifrån UFCs flugviktsmästare Demetrious “Mighty Mouse” Johnson – en av de mest dominanta UFC-mästarna genom tiderna och möjligtvis den bästa fightern i världen.

Sex år av dominans – ändå förbisedd och bortglömd

Trots att Johnson har flest antal titelförsvar i UFCs historia med hela elva segrar som mästare så har “Mighty Mouse” haft problem med att få fans och tittare. De galor där han agerat huvudmatch har traditionellt sett inte fått bra siffror gällande pay-per-view-köp.

Flugviktsdivisionen saknar överlag samma uppmärksamhetsnivå som andra viktklasser i UFC, och högklassig teknik har inte räckt för att få fansen att anamma flugvikt på samma sätt som andra divisioner. Vissa har kritiserat Johnson för sin tråkiga personlighet, och menat på att han inte syns och hörs som UFC-mästare i andra viktklasser, men oavsett så finns det inget att klaga på gällande titelhållarens prestationer i buren.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara