Sean Banan till MMAnytt: “Brottare vinner oftast i UFC-ringen”

I en exklusiv intervju med MMAnytt talar Sean Banan om sitt kampsportsintresse, liknar UFC med Melodifestivalen och jämför Conor McGregor med Donald Trump.

“Thaiboxning – jag är helt fast i den skiten!” säger han glatt.

 

MMAnytt var på plats när Kampsportsgalan ägde rum på Berns i helgen. Där träffade vi på artisten och komikern Sina Samadi, bättre känd som Sean Banan, som var där för att dela ut Folkets Pris.

Numera har han fått upp ögonen för kampsporten och tränar sex thaipass i veckan på Odenplan Fightgym, tillsammans med Sanny Dahlbäck bland andra.

“För inte så länge sedan blev jag helt förälskad i thaiboxning och sedan dess har jag kört sex dagar i veckan på Odenplan Fightgym,” berättar han, “med hela det gänget och med Patricia [Axling], Hans [Edström] och Sanny och allihopa. Folk brukar fråga mig, ‘hur känner du Sanny?’ och då säger jag bara alltid, ‘vem fan har inte legat med Sanny?'”

Tycker att man ska ha en grund innan man går över till MMA

På frågan vad han tycker om MMA säger han att det fantastiskt. Dock förklarar han att han är kritiskt till klubbar som undervisar MMA från början, då han anser att man ska ha en stark grund i någon specifik kampsport till att börja med.

“MMA är ju fantastiskt, men det jag tycker är lite sådär är att många träningscenter undervisar MMA redan från ‘scratch,'” menar han. “Och det är bra för många som vill prova på det, men enligt mig, om man ska köra MMA, då ska du ha en grund först och främst.”

“MMA, det är som att säga, ‘jag är en dansare,'” fortsätter han. “MMA. Men du måste hitta vad för slags dans – thaiboxning, jiu-jitsu eller vad fan det än är.”

“Jag är lite nyfiken på att se vad Reza kan göra åt Sverige”

Vidare medger han att han brukar kolla på UFC ibland. Han jämför det med Melodifestivalen då han menar att det är så pass mycket show och att den som är “mest glappkäftig” är mest underhållande, syftandes på irländaren Conor McGregor (19-3).

Rörande svenskar ser han särskilt fram emot att få se Reza “Mad Dog” Madadi (13-4) fortsätta kriga i buren.

“Jag är lite nyfiken på att se vad Reza kan göra åt Sverige,” säger han. “Han fick inte chansen tyvärr för ett tag sedan, han blev bortklippt. Men nu är han tillbaka och jag är jävligt nyfiken på att se vad han kan göra åt oss. För han är ju trots allt en brottare, och i min åsikt – brottare vinner oftast i UFC-ringen.”

Kolla in hela intervjun i videon ovan!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorExklusivtIntervjuMMAnytt TVNyheterRekommenderatReza MadadiSenaste NyttSvenska NyheterUFCVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
10 Kommentarer
 • Fatso Libre
  21 March 2016 at 07:35

  Reza vs Bananen!
  Möjligt huvudkort för en Bellator gala i Sverige?

 • Danne
  21 March 2016 at 07:42

  Tryckte på videon för att se tjejerna ge en kvalitativ analys, men besviken jag blev med Sean Banan istället, WTF?

 • Wally Johnson
  21 March 2016 at 08:06
 • Metallica
  21 March 2016 at 08:40

  Ruuuuuuuuumpa

 • Peter Andersson
  21 March 2016 at 09:32

  Verkar som han inte har en aning om varför Reza blev av med kontraktet.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
   22 March 2016 at 07:39

   Eller så vet han men vill inte prata om det.

   • Peter Andersson
    22 March 2016 at 07:39

    Hur som helst är det ju en märklig sak att säga kan jag tycka, vad ska Reza göra för svensk MMA som inte Gus eller Ilir redan gör?

    • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
     23 March 2016 at 12:29

     Det där är en annan femma. Han kanske beundrar Reza lite extra mycket för att det är hans fellow iranian.

 • Headown
  22 March 2016 at 06:50

  No fucks are given. J*vla pajas! Trodde inte mina ögon, trodde jag var på fel sida när jag läste rubriken med Sean Banan. Damn…. Ett jävla gnäll från min sida nu, (sry) men skulle vara mer intressant att läsa vad Kalle Anka hade att säga om MMA.

 • Svara