Senaste nytt: Alexander Gustafsson klar för huvudmatch mot Antonio Rogerio Nogueira

Efter sin framgångsrika comeback är svenske Alexander “The Mauler” Gustafsson redan klar för nästa match. Nu kommer han nämligen möta brasilianaren Antonio Rogerio “Lil Nog” Nogueira i en femrondare på UFC Fight Night 100.

Tredje gången gillt? Det är frågan man får ställa sig, nu när topprankade Alexander Gustafsson (17-4) återigen ser ut att möta veteranen Antonio Rogerio Nogueira (22-7).

Matchen ska nämligen vara bokad som huvudattraktion på UFC:s hundrade Fight Night-gala, enligt brasilianska Combate.

Skulle ha mötts redan 2012

Herrarna var bokade att mötas för mer än fyra år sedan, då UFC kom till Sverige för första gången. “Lil Nog” tvingades dock dra sig ur och ersattes istället av landsmannen Thiago Silva (17-5, 2 NC), som Gustafsson besegrade via enhälligt domslut.

Foto: Micha Forssberg

Gustafsson redo att ta sig an Thiago Silva framför de svenska fansen i Globen. Foto: Micha Forssberg

UFC gjorde sedan att nytt försök att få till matchen, då den bokades som huvudevent på UFC Fight Night 37 i London nästan två år senare. Denna gång tog det dock bara dagar innan brasilianaren ännu en gång hoppade av, och ersattes av Jimi Manuwa (15-2) som “The Mauler” avslutade via teknisk knockout.

Varsin vinst i ryggen

Båda herrarna hade nyligen en rätt tuff tid innan de lyckades återvända till vinstkolumnen i sina respektive senaste matcher.

Gustafsson var senast aktuell på UFC Fight Night 93 i Hamburg tidigare denna månad, där han tog hem en enhällig domslutsvinst mot polacken Jan Blachowicz (19-6). Innan dess hade han två raka förluster, där ena kom via avslut mot Anthony Johnson (21-5) medan den andra var en jämn domslutsförlust i en titelmatch mot mästaren Daniel Cormier (18-1).

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

“The Mauler” efter femronderskriget mot Daniel Cormier på UFC 192 förra året, en match som han förlorade via delat domslut. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Nogueira lyckades å sin sida slå ut Patrick Cummins (8-4) på hemmaplan sist vi såg honom, vilket var på UFC 198 i maj. Dessförinnan satt även han på två raka nederlag mot ovannämnda “Rumble” samt Mauricio “Shogun” Rua (24-10).

Nogueira – en fighter som ofta drar sig ur

Bägge Nogueira-bröderna är helt klart sanna veteraner som har åstadkommit en hel del i sporten. På senare år har Rogerio dock varit oerhört skadedrabbad och gjort sig känd som en fighter som ofta hoppar av matcher.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kommer Nogueira lyckas hålla sig skadefri denna gång? Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Faktum är att “Minotouro” endast har gått en match årligen sedan 2013, efter att ha varit borta hela 2012. Vi får helt enkelt hoppas att trenden bryts nu och att matchen mot Gustafsson blir av till slut.

Andra bokade matchen för galan

UFC Fight Night 100: Gustafsson vs. Nogueira går av stapeln den 19 november i Sao Paulo, Brasilien. Detta är den andra rapporterade matchen för galan, då ett bantamviktsmöte mellan Justin Scoggins (11-2) och Pedro Munhoz (12-2) står klart sedan tidigare.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Alexander GustafssonAntonio Rogerio NogueiraNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
21 Kommentarer
 • DIF123
  19 September 2016 at 12:19

  Vilken megabesvikelse, den här matchningen känns totalt iskall, zzz…

  • Thomas Nilsson
   19 September 2016 at 04:36

   Eller hur, jag var nästan 100 på att han skulle få möta Bader.

   • Per_Ragnar_Svensson
    19 September 2016 at 07:31

    Gus har inget mot Bader att göra just nu. Jag kan faktiskt tänka mig en match till mot sämre motstånd efter Lil Nog innan han kliver in mot Bader/Glover.
    Har Gus riktigt otur ligegr en titelfight långt fram i tiden. Mycket beror på vad som händer med Jones.
    Nu verkar det bli DC Vs Johnson i dedember. Om Jones sedan kommer tillbaka står han på tur. Låt oss säga att det blir i maj/juni. Och om det blir så att Johnson vinner mot DC då har vi ett möte mellan Johnson Vs Jones. Vinner Jones den så är det garanterat upplagt för ett möte mellan Jones Vs DC.
    Många olika scenarier men jag tror inte Gus kan gå en titelfight inom det närmaste 1-1½ året om Jones kommer tillbaka till LHW.
    Så Gus har tid att bygga upp sig igen med någon/några fighter mot sämre fighters.

    • tojo77
     19 September 2016 at 10:02

     Tror det är bra att vänta ett tag med titelfight för Alex och bygga mental styrka med en bunt vinster. Jag tror att hans tre förluster senaste åren är sammantaget tyngre mentalt än vad någon annan i UFC upplevt. Titelfighterna som var så nära och krossen på hemmaplan. Skynda långsamt nu. Glöm det gamla.

     • Headown
      20 September 2016 at 08:33

      Väl skrivet.

 • Frantic
  19 September 2016 at 07:43

  Trodde faktiskt de skulle para ihop Gus med Bader, men denna fajt blir betydligt roligare att titta på och riktigt kul att den bara är knappt två månader bort.

 • Herr Elof
  19 September 2016 at 07:52

  UFC har bara två lägen för Alexander. Lågt rankade, i princip irrelevanta, fighters på små galor, eller DC/Bones/Rumble på stora.

  • carabinieri
   19 September 2016 at 08:43

   Det är väl’ tyvärr lite så LHW ser ut just nu.

 • Headown
  19 September 2016 at 08:30

  Underbart att en match redan är klar för “Mauler” igen, visst kunde motståndet vara mer intressant, men man får ta vad som bjuds. Bara det faktum att han håller sig aktiv är mycket positivt. Jag ser ett avslut här och mer momentum inför nästa. Krig “Mauler”.

 • carabinieri
  19 September 2016 at 08:45

  Bra att han går matcher oftare än en gång om året och kul med Brasilien. Lite tradigt motstånd och onödigt med fem ronder.

 • Niclas Jonsson
  19 September 2016 at 10:35

  Jag älskar matchningen! Låt Gus gå några “enklare” matcher och få tillbaka självförtroendet. Å andra sidan är hela LHW-divisionen ett skämt (bortsett från Topp 5)

 • Lukas Robertsson
  19 September 2016 at 10:47

  “Den yngre Nogueira-brodern”, dom är väl ändå tvillingar?

  • Eli
   19 September 2016 at 10:55

   Tror det skiljer ett par minuter tyvärr. Dåligt.

  • tojo77
   20 September 2016 at 01:43

   Han menar nog den lille ;) Han kanske knoppades av i 6e månaden.

 • Tim C
  19 September 2016 at 11:36

  Lil. Nog har en match bokad innebär att en hel bunt med lägre rankade LHW borde också träna för att rycka in på kort varsel.

 • Idealman
  19 September 2016 at 12:27

  Lil nog har bra boxning så blir intressant se hur Alex reder ut det, för kan vara farligt ta det till marken mot en Nogueira. Tror Alex vinner på KO, men han blir väldigt lätt träffad (dålig defensiv boxning) så kan mycket väl förlora stående.

 • Kirurgen
  19 September 2016 at 04:08

  Zzzzzzzzznark!

 • DANAWHITE666
  19 September 2016 at 06:51

  Iväg till USA och träna nu Alex!

  • Headown
   20 September 2016 at 08:34

   Ja, absolut. Han ser betydligt vassare ut när han tillbringat stor tid där.

 • Kenny Starfighter
  20 September 2016 at 06:47

  I Like, go get some!

 • DrPhil
  24 September 2016 at 06:04

  Skulle inte bli förvånad ifall Lil Nog blev skadad inför denna fight och Alex får en ny motståndare.

 • Svara