Foto: Per Häljestam

Senaste nytt: Carlos Condit möter Demian Maia på UFC 202

Carlos “The Natural Born Killer” Condit är redo att återvända till buren. Nu står det klart att han möter Demian Maia i augusti.

UFC 202 blir bara större och större. Nu har ett spännande toppmöte i weltervikt färdigställts för galan, som går av stapeln den 20 augusti i Las Vegas.

Carlos Condit (30-9) sa tidigare i dag att han hade en match på gång, och nu står det klart att han tar sig an topp 3-rankade Demian Maia (23-6).

BREAKING: @Carlos_Condit returns at #UFC202, will face @Demian_Maia 🔥🔥🔥🔥🔥

A post shared by ufc (@ufc) on

Gick senast hård titelmatch

Condit var senast aktuell i januari, då han utmanade mästaren Robbie Lawler (27-10, 1 NC) om titeln. Bägge herrar gav allt i buren och det var en riktigt tuff, underhållande samt jämn match som mycket väl kan komma att kandidera till Fight of the Year. Efter fem ronder stod Lawler som vinnare via ett kontroversiellt delat domslut.

Efter förlusten övervägde den tidigare interimmästaren att gå i pension, men nu är han alltså tillbaka igen.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Lawler och Condit efter det vilda kriget. Många ansåg att Condit förtjänade vinsten och vissa efterlyste en returmatch. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Har vunnit fem raka matcher

Maia har å sin sida kammat hem fem raka vinster och sett riktigt imponerande ut. Förra månaden ströp han ut Matt Brown (20-14) framför hemmapubliken i Brasilien och med ytterligare en vinst mot Condit lär han snart få sin chans på bältet.

UFC 198 Demian Maia vs Matt Brown

Maia har radat upp vinst efter vinst och är nu mycket nära en titelchans. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Galan går av stapeln i nyöppnade T-Mobile Arena. Fem matcher är nu officiella för matchkortet, vilka ni ser nedan:

 • Weltervikt: (#5 LW) Nate Diaz vs. Conor McGregor (#C FW)
 • Lätt tungvikt: #2 Anthony Johnson vs. Glover Teixeira #3
 • Weltervikt: #14 Donald Cerrone vs. Rick Story #9
 • Weltervikt: #5 Carlos Condit vs. Demian Maia #3
 • Weltervikt: Hyun Gyu Lim vs. Sultan Aliev

Gillar ni matchningen?

Foto: Per Häljestam

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Carlos ConditDemian MaiaNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
5 Kommentarer
 • Relath
  28 June 2016 at 09:53

  Grym matchning! Go Maia

 • KoMaCarpe
  28 June 2016 at 09:58

  Shit vad ballsy av Condit att acceptera denna! Sämsta match-upen för honom på väldigt länge och Maia har ju killing spree atm…satsa allt på Maia!

 • Henrik
  29 June 2016 at 06:57

  UFC går över till den nya ägaren efter 202? Ser misstänkt ut med ett så “onödigt” starkt kort så här efter 200. Alla nuvarande aktieägare vill få ut en sista fet betalning, så det är all in!
  Jag sa det först! ?

 • Herr Elof
  29 June 2016 at 09:25

  Men…. Nej! Det här är en horribel matchning! Helt enkelt för att jag tycker om dem så mycket och jag vill inte att nån av dom ska förlora :(
  Rent sportsligt och så är det sjukt bra dock. Känns jämnt och allt kommer att avgöras av Condits nedtagningsförsvar och hur mycket stryk han kan dela ut mellan kedjenedtagningarna. Och kommer Maria ha samma fina ground and pound som mot Nelson?

 • Expander
  30 June 2016 at 01:42

  Bra matcher. Några såna till så kan UFC 200 slås.

 • Svara