Senaste nytt: Diego Sanchez tar sig an Jim Miller på UFC 197

En publikvänlig match har nu bokats för UFC 197, då Diego Sanchez kommer att möta Jim Miller i en lättviktsdrabbning.

UFC meddelade nyligen att The Ultimate Fighter 1-vinnaren Diego Sanchez (25-8) kommer att ta sig an Jim Miller (25-7, 1 NC) i en spännande lättviktsmatch på UFC 197. Galan går av stapeln i Las Vegas den femte mars.

Med tanke på att herrarna har 15 matchbonusar sinsemellan lovar matchen att bli en underhållande sådan. Detta är den sjätte matchen som hittills bokats för galan och den kommer att placeras på det UFC Fight Pass-sända underkortet.

“The Dream” återvänder till lättvikt

Sanchez tog sig in i UFC för snart elva år sedan och har gått hela 22 matcher för organisationen, med ett matchfacit på 14-8. Dessutom har han tävlat i hela fyra olika viktklasser. Efter en tid som lättviktare bestämde han sig i sen senaste match att gå ner till fjädervikt – men vänder nu tillbaka upp igen efter förlusten mot Ricardo Lamas (16-4), då han upplevde svårigheter att återhämta sig.

Diego Sanchez förlorade senast ett enhälligt domslut mot den topprankade fjäderviktaren Ricardo Lamas. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Diego Sanchez förlorade senast ett enhälligt domslut mot den topprankade fjäderviktaren Ricardo Lamas. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

“The Dream” är nu i stort behov av en vinst för att visa att han fortfarande är relevant. Han har förlorat fyra av sina senaste sex matcher, där vinsterna kommit via väldigt kontroversiella delade domslut. Nu hoppas han på att få till en mer övertygande seger mot en veteran som Miller.

Miller söker sig tillbaka till topp 15

Även om Miller debuterade cirka tre och ett halvt år senare än Sanchez, är han inte långt ifrån med sina 21 gångna matcher i organisationen. Hans matchfacit i UFC är 14-6, 1 NC och han har länge varit en av de tuffare i lättvikten.

Jim Miller levererar ständigt underhållande matcher.

Jim Miller levererar ständigt underhållande matcher. Foto: MMAnytt.se

Efter att ha varit rankad i topp 15 föll han nyligen ur listan, då han senast förlorade mot Michael Chiesa (13-2) vilket var hans tredje nederlag på fyra matcher. Med en vinst mot ett namn som Sanchez kan han återigen komma närmare topp 15.

Galans huvudkort färdigställt

UFC 197: Dos Anjos vs. McGregor går av stapeln på MGM Grand Garden Arena. Huvudkortet är nu dessutom färdigställt och kan skådas nedan:

Mathckort

 • Titelmatch i lättvikt: #C Rafael dos Anjos vs. Conor McGregor #C FW
 • Titelmatch i kvinnlig bantamvikt: #C Holly Holm vs. Miesha Tate #2
 • Lätt tungvikt: #12 Corey Anderson vs. Tom Lawlor
 • Weltervikt: Erick Silva vs. Nordine Taleb
 • Fjädervikt: #11 Darren Elkins vs. Chas Skelly
 • Lättvikt: Diego Sanchez vs. Jim Miller

Vem vinner?

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Kategorier
Diego SanchezJim MillerSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
5 Kommentarer
 • Johan
  20 January 2016 at 11:38

  Miller känns klar. Elkins på ppv-maincard…hur tänkte dom där..

 • Lallarn
  21 January 2016 at 10:48

  YES!! Kör hårt Jimpan!

 • Erik Hellborg
  21 January 2016 at 06:39

  Lite trist main card tycker ja utöver titelmatcherna såklart. Även om jag tycker Diego känns lite trött senaste åren å Miller inte är nån favorit så hade den fajten gärna fått vara på Main Card.

  Elkins, Lawlor, Taleb, Skelly, Anderson. Njae

  Drömmer mig bort till UFC 189. Jäklars vilket fint MC. Å så Brown vs Means på underkortet. D va fint d :)

 • Svara