Senaste nytt: Dustin Poirier planeras möta Justin Gaethje

Ett toppmöte i lättvikt med potential att bli årets bästa match 2018 håller på att färdigställas inför våren.

Sedan den kontroversiella matchen mellan mot Eddie Alvarez har Dustin Poirier jagat ett returmöte. Poirier kommer dock inte få möta Alvarez i sin nästa match – men han kommer istället kliva in i buren mot en annan toppmotståndare härnäst.

Ett högintressant lättviktsmöte mellan Poirier och Justin Gaethje, som bägge är kända för sina underhållande fightingstilar, är nämligen på gång inför våren. Inga kontrakt är påskrivna ännu – men källor till MMAnytt har bekräftat att de två har accepterat matchen verbalt.

MMAjunkie var först med att rapportera om matchen – som mycket väl kan komma att bli årets bästa 2018.

Planeras bli av i april

UFC har ännu inte bestämt vilken gala toppmatchen ska äga rum på, men enligt uppgifter kommer den med största sannolikhet bli av i april. Det finns dock en möjlighet att den bokas redan till UFC 222, som äger rum i Las Vegas den tredje mars.

Poirier (22-5, 1 NC MMA, 14-4, 1 NC UFC) har vunnit sex av sina åtta matcher sedan han flyttade upp till lättvikt, där han just nu är rankad på sjätte plats. Efter den kontroversiella matchen mot den forne mästaren Alvarez, där “The Diamond” såg ut att vara på väg mot en vinst innan han träffades av ett par otillåtna knän, gjorde Poirier senast upp mot en annan tidigare titelhållare i form av Anthony Pettis – som han gick segrande ur via teknisk knockout (då Pettis skadade revbenet) efter en riktigt underhållande match.

Gaethje (18-1 MMA, 1-1 UFC) har själv bara hunnit med två matcher i UFC sedan övergången från WSOF, där han var den regerande lättviktsmästaren. “The Highlight”, som just nu rankas på femte plats i divisionen, avslutade först Michael Johnson i UFC-debuten innan han därefter tog sig an ovannämnda Alvarez – en match där han åkte på proffskarriärens första förlust via knockout. Både Gaethjes UFC-matcher anses vara två av de mest underhållande 2017.

Vem vinner denna spännande toppmatch?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah