Foto: Mazdak Cavian

Senaste nytt: Martin Svensson lägger handskarna på hyllan

31-årige svensken Martin Svensson slutar att tävla i MMA. Det meddelar han under torsdagen på sin Facebook.

UFC-meriterade svensken Martin Svensson (15-6) lägger handskarna på hyllan. Det meddelar han under torsdagen via sin Facebook. Svensson meddelar att han kommer att fortsätta träna men att fokus kommer att ligga på BJJ och grappling framöver.

Nu har jag bestämt mig för att sluta med att tävla i MMA. Jag har haft åtta bra år inom sporten och jag är väldigt nöjd…

Publicerat av Martin Svensson Frontier MMA Academy den 12 januari 2017

 

Svensson inledde sin MMA-karriär 2008 och gick under den flera matcher för Cage Warriors och en match i UFC: förlusten mot David Teymur (5-1). Den 31-årige svensken vann sin senaste match mot Scott Clist (9-3) via submission på CWFC 79 i oktober förra året.

Genom sin karriär vann Svensson nio av sina 15 matcher via submission och har svart bälte i BJJ under Robert “Bobby” Sundel. Svensson höll tidigare fjäderviktsbältet i Scottish Fight Challenge och The Zone FC.

Svensson är även meriterad inom grappling och vid sidan av sin MMA-karriär har han gått grapplingtävlingar med stor framgång, då han bland annat tog guld i submissiontävlingen Gameness Elit 2009.

Omslagsfoto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Martin SvenssonNyheterSenaste NyttThe ZoneUFCZ-Klistrad artikel

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
2 Kommentarer
 • Batman
  12 January 2017 at 11:08

  Tråkigt men kanske ändå bra för Martin och inte speciellt oväntat

 • Kenny Starfighter
  13 January 2017 at 06:39

  Att kunna avsluta med en sista vinst i bagaget kan inte vara fel.
  Lycka till Martin

 • Svara