Foto: Mazdak Cavian

Senaste nytt: Ronaldo “Jacare” Souza möter Vitor Belfort i en femrondare

UFC meddelade alldeles nyss att brasilianarna Ronaldo “Jacare” Souza och Vitor “The Phenom” Belfort kommer att mötas i maj. Toppmötet blir huvudmatch för en gala i deras hemland, en match som kan föra vinnaren till en titelchans.

Den 14 maj äger UFC Fight Night 88 rum i Brasilien, lät UFC precis meddela via sitt instagramkonto. I galans huvudmatch kommer de topprankade mellanviktarna Ronaldo “Jacare” Souza (22-4, 1 NC) och Vitor Belfort (25-11) att ställas mot varandra i en viktig match för divisionen.

BREAKING! @RonaldoJacare & @VitorBelfort to headline May 14th card in Brazil! ??

Ett foto publicerat av ufc (@ufc)

“Jacare” har vunnit åtta av sina senaste nio matcher

Den tidigare Strikeforce-mästaren Souza har tagit UFC med storm, och har länge setts som en potentiell titelutmanar. Efter fem raka vinster i oktagonen, där alla utom en avslutades, åkte han dock senast på förlust mot kubanen Yoel Romero (11-1)

Även om förlusten satte tillfälliga käppar i hjulen för “Jacares” väg mot en titelmatch, var det emellertid en jämn sådan då den kom via delat domslut. Dessutom utreds Romero för ett en förmodad dopingförseelse, vilket stärker Souzas chanser att säkra sin chans med en vinst mot Belfort.

"Jacare" hoppas nu på att äntligen kunna säkra en titelmatch med en vinst mot ännu en toppfighter. Foto: Mazdak Cavian

“Jacare” hoppas nu på att äntligen kunna säkra en titelmatch med en vinst mot ännu en toppfighter.

Belfort ute efter en ny titelchans

Veteranen Belfort har gått flera titelmatcher i UFC, och vid ett tillfälle knipit lätt tungviktstiteln. Efter en förlust mot den tidigare mästaren Chris Weidman (13-1) återvände han senast med en knockoutvinst i en tredje match mot Dan Henderson (31-14).

Sedan dess har den nuvarande mästaren Luke Rockhold (15-2), som Belfort tidigare knockat, uttryckt intresse för en returmatch mot brasilianaren. En vinst mot Souza kan därmed tala för ännu en chans på mellanviktstiteln för “The Phenom.”

Belfort kan vid en vinst hinna med ännu en titelmatch innan den långa karriären tar slut. Foto: Mazdak Cavian

Belfort kan vid en vinst hinna med ännu en titelmatch innan den långa karriären tar slut.

Inte klart var galan går av stapeln

För närvarande finns ingen annan information än att galan går av stapeln i Brasilien den 14 maj. Mellanviktsmötet mellan Souza och Belfort är dessutom den enda bokade matchen för närvarande.

  • Mellanvikt: #3 Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort #4

Vem vinner?

Foto: Mazdak Cavian

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
NyheterRekommenderatRonaldo "Jacare" SouzaSenaste NyttUFCVitor BelfortZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...