UFC Stockholm

Senaste nytt: Viasat tar över UFC-rättigheterna efter årsskiftet

Efter att C More och TV4-gruppen meddelat att de inte längre kommer sända UFC-galor nästa år, har flera bekymrade läsare hört av sig till oss och undrat hur de ska göra för att kunna se galorna i Sverige 2016. I ett pressmeddelande annonserade Viasat alldeles nyss att de nu tar över rättigheterna i Sverige.

Under en längre tid har det gått att se UFC i Sverige antingen via C More eller TV4. Detta kommer emellertid inte vara aktuellt längre efter årskiftet, vilket innebär att helgens UFC on FOX 17: Dos Anjos vs. Cerrone II var den sista galan.

Detta har gjort många läsare oroliga över hur de ska kunna se på världens största MMA-organisation här i Sverige, och en hel del har hört av sig till oss.

Viasat tar över

I ett pressmeddelande, som skickades ut alldeles nyss, framgår det att Viasat nu blir de som tar över rättigheterna. De börjar direkt efter årsskiftet med UFC 195: Lawler vs. Condit den andra januari, som kommer sändas på online-tjänsten viaplay.se. Där kommer man kunna välja både amerikanska kommentatorer liksom svenska, där bland annat svenske UFC-fightern Magnus “Jycken” Cedenblad (13-4) ingår.

“I vår premiärsändning erbjuder vi såväl amerikansk originalkommentering som vårt eget kommentatorsteam i Paul del Valle och Magnus ”Jycken” Cedenblad”, säger sportchefen Per Nunstedt i pressmeddelandet.

Magnus "Jycken" Cedenblad har tre raka vinster i oktagonen, men har inte tävlat sedan oktober 2014. Nu kommer han kommentera UFC, något han tidigare gjort på andra, mindre, svenska MMA-galor.

Magnus “Jycken” Cedenblad har tre raka vinster i oktagonen, men har inte tävlat sedan oktober 2014. Nu kommer han kommentera UFC, något han tidigare gjort på andra, mindre, svenska MMA-galor.

Viaplay kostar 99 kronor i månaden, alternativt 299 kronor i månaden för sportpaketet. Dock skriver Viasat i pressmeddelandet att UFC 195 kommer visas fritt utan någon kostnad. UFC-matcherna kommer inledningsvis att finnas tillgängliga utan ett aktivt abonnemang. Det enda du behöver är att användarkonto på Viaplay. Detta skaffar du här.

Oklart vilken TV-kanal som sänder – en ny kampsportskanal ryktas vara på väg

I pressmeddelandet står det ingenting om vilken TV-kanal som kommer sända galorna, utan enbart att de första sänds på Viaplay. Enligt uppgifter till MMAnytt är dock en helt ny kanal med kampsport på gång.

Det här säger Nunstedt:

“Viaplay tar totalgreppet om världens bästa kampsport. Utöver vårt starka boxningspaket så maxar vi nu utbudet tillsammans med en fantastisk rättighet som UFC.

Viaplay har under det här året visat världsboxare som Mayweather, Klytjko och Badou Jack, och det känns väldigt bra att nu addera The Mauler och kompani.”

MMAnytt kommer kontakta Viasat för ytterligare information.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtNyheterRekommenderatRyktenSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
34 Kommentarer
 • Jon Bjork
  23 December 2015 at 10:00

  Hoppas på ett 99 kr/månad alternativ för oss som inte är intresserade av resterande sporter:)

 • Morgall
  23 December 2015 at 10:02

  Det borde kosta 99 kr per månad.
  Men Viasat är Viasat

  • Tinyterror
   23 December 2015 at 12:01

   Borde och borde? Vi svenskar med TV4 play premium har blivit bortskämda… 299kr är logiskt på alla sätt…
   Sen att dom har NHL, Premier leugue och Champions leugue Mm, jävligt bra för 299….

   • Peter Fridell
    23 December 2015 at 12:15

    Varför är det bra med 299 kr i månaden ? det är väl ett rätt galet pris. Om man jämför med te x om man har parabol kan man ha hur många vanliga samt sportkanaler för det priset. Bara för du tycker det är okey för din ekonomi gör du alla oss en björntjänst att ge dem cred för ett skyhögt pris för endast sportkanaler.

    • Tinyterror
     23 December 2015 at 12:39

     Givetvis är det bra om man gillar fler sporter än MMA… Men priset är mer korrekt på 299 än 99, kolla på priserna i staterna per ppv, men såklart vill jag också att det ska vara billigt, men säger bara att folk gnäller för att vi har blivit bortskämda med ett omotiverat lågt pris…
     Ufc är dyrt att ha rättigheterna till.
     99kr eller liknande för bara ett ufc paket är fortfarande för billigt… Det går inte ihop ekonomiskt för tv operatörerna.

   • Morgall
    23 December 2015 at 12:26

    Jävligt bra för de som (är intresserade av andra sporter). Men inte så bra för de som vill bara se MMA. Snart kanske du får betala för barnprogram bara för att kunna se MMA.

  • AndStill
   23 December 2015 at 05:52

   Det är tyvärr 299 kr per månad, fick precis svar av Viasat.

   • Morgall
    23 December 2015 at 06:15

    Blir bara sämre och sämre

    • AndStill
     23 December 2015 at 06:29

     Lite bättre än 165 kr per gala via UFC TV iallafall. Blir knappt halva priset om man skall se alla galorna under ett år, och så får man en del annat på köpet dessutom.

     • Morgall
      23 December 2015 at 07:27

      Jo förvisso. Om inte Viasat sedan höjer ytterligare för att MMA tillbudet är etablerat. Räkna med att det kan hända

     • AndStill
      23 December 2015 at 09:37

      Jag tror fan inte det, har för mig att de utökat sitt utbud flera gånger senaste åren med bland annat sändningar från fler fotbolls ligor (som har betydligt fler tittar än UFC) och ändå låtit priset ligga kvar på 299, men man vet ju aldrig.

   • Samson Hagos
    23 December 2015 at 08:59

    är du seriös?

    • AndStill
     23 December 2015 at 09:08

     Det var svaret jag fick av kundtjänst tidigare idag. Men nu läste jag precis en artikel här på MMAnytt, där ansvarig på Viasat hade sagt att det inte är bestämt i dagsläget. Så vem vet…

 • Johanbj
  23 December 2015 at 10:39

  Hur är det med möjlighet till att se galorna i efterhand? Såg nåt om max 4 timmars eftersändning för de flesta andra evenemang. Med småbarn hemma behövs flexibilitet när det gäller tv tittande så hoppas verkligen att kommer ha samma upplägg som TV4 där galorna fanns kvar i en vecka.

  • Johnny-Adam Nilsson
   23 December 2015 at 11:51

   Viaplay hatbi nuläget ingen aån funktion på nån sporträttighet. Allting ligger kvar i 8 timmar efter sändning.

   • Johanbj
    23 December 2015 at 10:36

    Ok, tack! Får hoppas detta kan ändras med tiden.

 • TheVobb
  23 December 2015 at 10:39

  Tror att dom skjuter sig lite själv i foten om dom tar mer betalt än vad TV4 gjorde, men skulle ju inte bli precis förvånad om det blir dyrare.
  Förhoppningsvis kommer det upp mera info snabbt & snart om hur det kommer bli.

  • sepenoob
   23 December 2015 at 10:40

   Kommer du fixa parabol eller liknande nu eller ska du köra via datorn på Viaplay?

   • TheVobb
    23 December 2015 at 11:11

    OM jag nu skaffar Viaplay så kör jag via Apple-TV eller datorn. Sj ?

    • sepenoob
     23 December 2015 at 12:21

     Jag har redan Viasat via Telia IP-TV så hoppas på att det inte ska bli några stora prishöjningar nu. Vore även nice med HD.

 • sepenoob
  23 December 2015 at 10:48

  Hoppas verkligen dom kommer erbjuda HD-bild så man slipper sunkiga kvallen som var på C More/TV4. Sen vore det ju inte helt fel om dom inte tog miljarder timmar på sig att få upp galan på morgonen. Ser dom flesta galorna på natten men blir vansinnig varenda gång man försöker se på morgonen så man får ändå alltid ladda hem galan.

  • Johnny-Adam Nilsson
   23 December 2015 at 11:50

   Viaplay har ingen bibliotek funktion på sporten. Den ligger dock kvar 8 timmar efter sändning. Så är det för all nuvarande sport som visas på TV och viaplay samtidigt.

   • sepenoob
    23 December 2015 at 12:21

    Tydligen ska man kunna se alla NHL-matcher i efterhand. Kanske blir samma för UFC. Dom kan ju inte räkna med att alla ska ha möjlighet att kolla inom 8 timmar efter galaslut.

    • JGB666
     23 December 2015 at 01:11

     Tror NHL är en speciallösning där de “lånat” in NHLs egen tjänst Gamecenter, därav att de går att se i efterhand.

    • AndStill
     23 December 2015 at 09:51

     Jag skrev till Viasat’s kundtjänst och frågade om man kunde se/se om galorna efter avslutad sändning ifall man missat den eller råkat somna, svaret jag fick löd.

     “Om en gala exempelvis startar klockan 07.00 så kan du på en dator eller Xbox-konsol fortfarande se den från start t.o.m. klockan 11.00 – du drar helt enkelt i tidsvisaren precis som om det vore en vanlig film. Givetvis vore det smidigt att kunna ta del av galorna när man vill eller åtminstone dagen efter, därav ser jag till att föra din goda fråga vidare som ett önskemål till ansvarig avdelning så att de kan se över möjligheterna för just detta.”

     Verkar dock som att det mesta inte är helt bestämt än, då jag tidigare idag frågade vilket paket som skulle krävas för att få tillgång till UFC och fick svaret att det var sportpaketet för 299, lite senare publicerades det en intervju här på MMAnytt med den ansvariga på Viasat som sa att det i dagsläget inte var bestämt vilket paket som krävdes.

    • Johnny-Adam Nilsson
     23 December 2015 at 10:27

     Vart hittar man NHL matcherna ? Måste jag helt ha missat.

     • sepenoob
      23 December 2015 at 11:00

      Hade också helt missat det. Upptäckte när jag kollade lite om Viasats on demand-möjligheter.

     • sepenoob
      23 December 2015 at 11:04
  • mrswed
   23 December 2015 at 05:54

   Tv4 play har sänt UFC i HD sen nästan 2 år tbx så vete fan vad du pratar om.. Både tv4/cmore Viaplay sänder i 3500kb/s.

   • sepenoob
    23 December 2015 at 09:56

    Det kanske är så pass högt så det kan kallas HD men det var rejält kass bild om man jämför med UFC.tv/Fight Pass. På dom största PPV:sen köpte jag alltid på UFC.tv för att få bättre bild.

    • Peter Andersson
     27 December 2015 at 10:20

     Instämmer, bilden var under all kritik. “HD” är absolut ingen garanti för bra bild.

   • Peter Andersson
    27 December 2015 at 10:19

    Möjligt att det de sände kan klassas som hd räknat i pixlar på höjd och bred men bildkvalitén var usel, hade lika gärna kunnat vara sd. Som exempel, om du konverterar ett kopierat slitet vhs-band till blu-ray får du kanske 1080p men kvalitén kommer säga vhs ändå.

 • juelz
  23 December 2015 at 04:12

  För såna som är intresserade av andra sporter också så är ju Viaplay’s sportpaket ett klipp för 299kr. Hoppas de inte höjer den avgiften.

  Jag tror de testar och väntar med beslutet rörande UFC för att se hur många nya kunder de får på sportpaketet efter nyår. Så jag väntar nog och ser hur det blir, om de märker att inte så många nappade på sportpaketet så kommer nog ett nytt paket med UFC för ett lägre pris tror jag.

  • Morgall
   23 December 2015 at 07:34

   Det kan mycket väl bli en höjd avgift. Inte omöjligt

  Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...