Shane Carwin förhandlar med Rizin FF – vill möta Fedor Emelianenko

Efter att ha varit pensionerad i över fem år är tungviktaren Shane Carwin i planeringsfasen inför en återkomst. Den tidigare UFC-fightern har nu börjat förhandla med Rizin Fighting Federation och mycket tyder på att vi kan få se honom göra comeback i den japanska ringen.

Tidigare i år offentliggjorde 41-årige Shane Carwin (12-2) sina planer på comeback. Senare stod det dock klart att han blivit släppt från sitt UFC-kontrakt och numera är fri att skriva på för vilken organisation som helst.

Under gårdagen publicerade tungviktaren en bild på ett par av Rizin Fighting Federations handskar på twitter, vilket satte igång spekulationer om att han skrivit kontrakt med den japanska organisationen.

När ett fan sedan uttryckte sitt intresse av att se honom mot Fedor Emelianenko (36-4, 1 NC) uppgav Carwin att han accepterat den matchen redan för två veckor sedan.

Inget påskrivet ännu

I ett klargörande skrev Carwin dock att inget är påskrivet med Rizin ännu, även om att attraktivt erbjudande ligger på bordet. Vidare menade han även att det i dagsläget inte ser ut som att Emelianenko kommer gå några fler matcher, efter att senast ha vunnit ett kontroversiellt majoritetsdomslut mot Fabio Maldonado (22-11).

Tidigare tungviktsmästare i UFC

Carwin gjorde sin UFC-debut i maj 2008 som obesegrad med åtta raka vinster. Segersviten fortsatte sedan i sina fyra första framträdanden för organisationen, varav den fjärde mot Frank Mir (18-11) i en match om det tillfälliga tungviktbältet.

Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Carwin kammade hem interimtiteln med karriärens tolfte raka vinst. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Därefter åkte han emellertid på två raka nederlag mot Brock Lesnar (6-3) och Junior dos Santos (18-4), innan han gick i pension på grund av sina skadebekymmer.

En publikfavorit

Alla Carwins vinster – både i UFC och dessförinnan – har avslutats inom en rond och med sin underhållande fightingstil är det många som ser fram emot hans återkomst.

Nyligen var han i rampljuset då han gick en absurd boxningsmatch med ena armen fasttejpad – och ändå knockade den betydligt mindre erfarne motståndaren. Nu återstår det att se om han skriver på för Rizin och vem som i så fall kan ge honom en riktig match i ringen.

Vem skulle ni vilja se Carwin möta i Rizin?

Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
NyheterRekommenderatRizin Fighting FederationSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
5 Kommentarer
 • p.MAX9999999
  24 October 2016 at 12:33

  Haha run Fedor, RUN! Den Fedor som höll på att bli avslutad av Fabio Maldonado bör INTE gå en fight mot en uber-roidad Carwin. Vill dock påpeka att jag sjukt gärna ser fighten haha

  • Johan
   24 October 2016 at 01:26

   Haha verkligen.

  • atnek
   25 October 2016 at 11:18

   Let’s hook this shit up Rizin! :)
   Vill se om Fedor kan sänka denna “mountain of a man” :D

 • Johan
  24 October 2016 at 01:25

 • Jens
  24 October 2016 at 02:40

  Han kommer mörda fedor tyvärr. 10 för sent

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Sveriges BMF: Vem borde Fernando Flores möta härnäst?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...