Simon Sköld: ”Jag tror att UFC börjar bli intresserade”

Simon ”The Gentleman” Sköld kammade hem sin femte raka vinst via avslut under Superior Challenge 15. Nu känner han sig redo för världseliten i UFC.

Den svenske lättviktaren Simon Sköld (7-5) har fått jobba otroligt hårt i sin MMA-karriär, då han inledde med ett matchfacit på 2-5. Sedan dess har 29-åringen dock avslutat match efter match och står nu med hela fem vinster i rad efter lördagens Superior Challenge 15.

På galan, som ägde rum i Eriksdalshallen i Stockholm, fick vi se 29-åringen kliva in i buren mot den erfarne japanen Juntaro Ami (9-9-1) – en match som ”The Gentleman” avslutade på nolltid. Han prickade först Ami med två stenhårda slag innan han regnade ner med slag från toppposition och slutligen fick japanen att klappa till en rear-naked choke.

”Det känns fantastiskt,” sa Sköld till MMAnytt efter matchen. ”Jag hade som gameplan att vinna rond för rond och det gjorde jag ju. Sedan jag bytte min gameplan till det så har min avslut kommit. Att fokusera på att hela tiden vara den som vinner ronden – då är man aktiv och jobbar och då händer det grejer.”

Sköld tog ingen som helst skada i den korta matchen och känner sig nu redo för UFC, som han tror har börjat få upp ögonen för honom.

”Fem raka segrar, alla på avslut. Jag tror att UFC börjar bli intresserade men vi får se. Jag planerar nästa match – vad som händer händer,” fortsatte han.

Kolla in hela segerintervjun nedan!

Segerintervju med Simon Sköld #SuperiorChallenge15

Publicerat av MMAnytt.se den 1 april 2017

 

 

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
IntervjuMMAnytt.seNyheterRekommenderatSuperior ChallengeSvenska NyheterUFCVideoz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...