Sirwan Kakai briljerar i sin UFC-debut och vinner via enhälligt domslut

UFC Fight Night 70 är igång och första matchen är nu avklarad. Ingen mindre än svenske Sirwan Kakai debuterade för världens främsta organisation, och segrade via enhälligt domslut efter en lika imponerande som underhållande prestation.

Underkortet för UFC Fight Night 70: Machida vs Romero äger i skrivande stund rum i Hollywood, Florida. Den första matchen avgjordes nyss, och där ställdes den svenska American Top Team-bantamviktaren Sirwan Kakai (12-2) mot Danny Martinez (16-7). Kakai fick kontrakt med UFC för bara några dagar sedan.

Matchen började med Martinez som tidigt var aggressiv och slängde iväg okontrollerade med stundvis hårda slag, medan Kakai var mer samlad och sökte kontring. Sedan säkrade Kakai en nedtagning, men Martinez studsade upp på fötter snabbt.

Väl uppe på fötter hamnade Kakai i klinch med ryggen mot buren, och prickade Martinez med ett hårt knä mot ansiktet som sänkte honom. Det såg för ögonblicket ut som Kakai skulle segra då han fortsatte med hårda slag på marken, men Martinez visade tuffet och kom upp på fötter snabbt. Resten av ronden präglades dock av hårda knän och armbågar från Kakai, även om Martinez alltid var med i matchen och exempelvis hotade med en stående giljotin.

Andra ronden började en stund stående på liknande sätt som första, det vill säga en vild Martinez med vissa bra träffar och en mer samlad och strategisk Kakai. Kakai säkrade en nedtagning men återigen studsade Martinez upp. Kakai träffade dock med ett hårt knä och fick återigen ner Martinez. Denna gång lyckades han hålla god kontroll på marken och fick in hårda slag. Martinez jobbade sig slutligen upp och var fortfarande med i matchen, och träffade smått med ett fint flygande knä i slutsekunderna.

I den sista ronden var Martinez medveten om att han låg under med två ronder, och attackerade desto vildare. Kakai visade genom hela matchen dock prov på extremt bra försvar, och fick titt som tätt upp högern i tid för att blocka flertalet attacker från Martinez. Kakai säkrade sedan en vältajmad nedtagning och jobbade för att ta rygg. Därefter tog sig Martinez upp och matchen avslutades med en hetsig slagväxling där Kakai undvek och blockade de allra flesta av Martinez attackförsök.

Resultat

Bantamvikt: Sirwan kakai besegrar Danny Martinez via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
American Top TeamExklusivtNyheterResultatSirwan KakaiSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...