CM Punk sägs ha gått 16 test-matcher inför MMA-debuten – och förlorat 15 av dem

Återigen verkar debutanten CM Punk få vänta ut en skada innan han kliver in i UFC:s oktagon. Welterviktaren som drabbats av diskbråck sägs dock ha tränat hårt inför den kommande debuten – men verkar också ha uppvisat oerhört dålig match-form.

Ett av MMA-världens hetaste namn att snacka om under det senaste året har utan tvekan varit CM Punk. Efter att det blev känt att han skrivit på för UFC i december år 2014 har förväntan och längtan efter den före detta WWE-mästarens och legendarens debut varit stark. Det var många som blev exalterade när den planerade debuten på UFC 199 annonserades, där han skulle komma att möta en annan nykomling i Mickey Gall. Lyckan varade dock inte länge då Punk bara fyra dagar senare rapporterades ha drabbats av diskbråck vilket skjuter upp UFC-debuten ytterligare. Även om Gall själv gått ut med att motståndarens skada inte kommer vara i vägen för deras möte i sommar verkar det som om Punks tillstånd kommer stryka matchen från kortet.

I dagsläget känner det som en evighetsväntan tills att Punk kommer att kliva in i oktagonen och det börjar bli fler som undrar om han någonsin kommer att kliva in i oktagonen över huvud taget. Fansen har generellt sett reagerat mycket negativt till att behöva dras ännu längre på sträckbänken i väntan på legendarens debut medan andra fighters visat ett större stöd till den skadade welterviktaren.

Ryktet om att Punk förlorat femton av sexton matcher

En fighter som däremot verkar tvivla på att Punk har vad som krävs för att ens kliva in i oktagonen är UFC:s mellanviktare Michael Bisping. När Bisping besökte Sirius XM Radio berättade han nämligen att Punk tagit in sexton test-fighters till gymmet som skulle hjälpa honom att ge känslan av en verklig MMA-match – så lång så gott. Punk verkar åtminstone planera att debutera och ligger i hårdträning inför det. Men enligt Bisping ska Punk ha förlorat hela femton av de sexton matcher han tränade på, vilket inte bådar särskilt gott för den hypade nykomlingen eller för UFC.

Om Bispings rykte stämmer är det ingen som egentligen vet eftersom det varken har bekräftats eller förnekats. Visserligen vore det ett dåligt drag av Punk och hans management att bekräfta det oerhört dåliga test-matchresultatet och spä på alla tvivlares självsäkerhet. Frågan om vi någonsin kommer att få se den 37-årige amerikanen inuti UFC:s oktagon kvarstår.

Vad tror du om Punks MMA-karriär? Kommer han att gå debuten som planerat på UFC 199 eller kommer han debutera senare under året – om än alls?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
CM PunkMichael BispingMickey GallSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...