Stephen "Wonderboy" Thompson dominerade senast Johny Hendricks, som inte hade något svar på hans okonventionella sparkar. Foto: Micha Forssberg

Stephen Thompson knockar Jake Ellenberger med två spektakulära snurrsparkar

Stephen “Wonderboy” Thompson inkasserade just sin största vinst i karriären, när han ställdes mot Jake “The Juggernaut” Ellenberger i huvudmatchen på TUF 21-finalen. Vi har tidigare sett matcher som slutat i knockout via en snygg snurrspark mot huvudet – men två?

TUF 21-finalen är över och Las Vegas får nu vänta ett tag på nästa UFC-gala, efter att ha haft två galor i MGM Grand Garden Arena på två dagar. Denna gång var huvudmatchen ett tilltalande welterviktsmöte mellan nionderankade Jake Ellenberger (30-10) och den spännande talangen Stephen Thompson (11-1).

Matchen har hamnat lite i skuggan gårdagens storgala UFC 189, vilket föga är märkligt. Den levde dock definitivt upp till förväntningarna och nästan mer därtill. Efter en underhållande start på den första ronden kom matchen att avslutas efter en sekvens som nästan liknade något ur ett TV-spel.

Att Thompson hade grymma sparkar och okonventionell fightingstil var känt sedan innan. Men det kan inte ha varit många som förutsåg sättet denna match avslutades på. Först sänkte “Wonderboy” sin motståndare med en spektakulär snurrspark mot huvudet som såg ut att avgöra matchen vid första ögonblicket. Ellenberger tog sig dock upp – och träffades av en till, ännu hårdare snurrspark som knockade honom totalt.

Thompson har nu vunnit fem raka matcher och gått 6-1 i UFC, med ett enda nederlag mot topprankade Matt Brown (20-13) som dessutom är hans enda professionella förlust. Ellenberger, å sin sida, har förlorat fyra av sina senaste fem matcher och är nu i stort behov av en vinst för att hålla sig relevant och behålla kontraktet.

Resultat

Stephen Thompson besegrar Jake Ellenberger via KO (snurrsparkar) i rond 1 (4:29)

Kategorier
NyheterSenaste NyttStephen ThompsonUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
  • Lasha
    13 July 2015 at 11:40

    Skön fotobombning Mazdak gör i “Wonderboys” Postfight intervju med Ariel. Inte fullt lika tydlig som Weidmans. Men ändå!!

  • Svara