Steven Seagal är numera medborgare i Serbien

Den amerikanske skådespelaren och kampsportaren Steven Seagal är inte amerikan längre. Efter att ha lovat myndigheterna i Serbien en nyöppnad aikidoskola har Seagal nu blivit serbisk medborgare. Republikens poliskår hoppas nu också på att skådespelaren ska träna dem i aikido.

Nej, det är inget dåligt skämt. Efter att ha tillbringat en stor del av sin tid i Serbien de senaste åren har den amerikanske skådespelaren och kampsportaren Steven Seagal nu tagit sitt pick och pack och helt sonika flyttat till den före detta jugoslaviska delrepubliken, där han häromdagen tillerkändes medborgarskap. Bloody Elbow uttrycker nog det som många av Seagals amerikanska fans just nu känner inför denna nyhet.

“Well, kids… we lost another one.”

Seagal har inte bara ägnat sig åt sin karriär som skådis i TV och på vita duken, även om det är dessa meriter som vi oftast förknippar med den stenhårde tuffingen. Han är även en hängiven utövare av kampsport i allmänhet och aikido i synnerhet, där han innehar svart bälte. Dessutom har Seagal vid ett flertal tillfällen dykt upp i olika UFC-sammanhang, bland annat som rådgivare åt Daniel Cormier i samband med dennes titelmatch i lätt tungvikt mot Jon Jones under UFC 182 förra året.

Men nu har Seagal alltså lämnat Amerika för att istället bosätta sig i Serbien där han numera är medborgare. Enligt en intervju med skådisen ska han ha erbjudit sig att starta en aikidoskola i landet. Dessutom har landets poliskår uttryckt önskemål om att Seagal ska dela med sig av sina kunskaper i kampsport till dem också.

Kategorier
Daniel CormierJon JonesNyheterSenaste NyttUFCz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...