Jon Jones. Foto: Mazdak Cavian

Storebror har samma ursäkt till det positiva dopingtestet som Jon Jones: “Gjorde ett skitjobb med att kontrollera mina tillskott”

Fader som son och broder som broder – eller? Vad gäller Jones-bröderna har de en sak gemensamt och det är att de uppenbarligen inte är noggranna nog vad gäller ingredienserna i kosttillskott och huruvida några av dessa är otillåtna för en professionell idrottsman. 

chandler-jones-arthur-jones-jon-jones-ufc-172

UFC stänger av i två år, NFL i fyra matcher 

Arthur Jones, storebror till UFC:s före detta lätt tungviktsmästare Jon Jones (22-1), stängdes nyligen av i fyra matcher efter ett positivt dopingtest. Jones är en professionell fotbollsspelare och spelar för NFL-laget Indianapolis Colts. Avstängningen kom endast två och en halv veckor efter att Jon i sin tur dragits från huvudmatchen på UFC 200 mot Daniel Cormier (18-1) efter att ha flaggats för potentiell doping av USADA.

Medan Arthur som sagt stängs av i fyra matcher har Jon Jones ett betydligt hårdare straff att se fram emot, då han potentiellt kan stängas av i två år som om det visar sig att Jones dopat sig.

Arthur menade på att det positiva testet har med ett så kallat befläckat kosttillskott att göra, samma ursäkt som Jon kom med under presskonferensen kort efter dopingfallet uppdagades. Arthur hade detta att säga till journalisten Bob Kravitz om hans positiva test:

“I did a piss poor job of double checking my supplements to make sure nothing was banned.” 

ArthurJonesCheckIn

Den tuffaste dopingpolicyn inom professionell idrott

Jones var alltså fåordigare än lillebror som höll en presskonferens omedelbart efter hans dopingfall offentliggjordes. Sen är det så att doping är och länge har varit utspritt i NFL och bestraffningarna är även betydligt lindrigare än inom MMA och i synnerhet UFC, som nuförtiden stolt basunerar ut att man tillämpar “den tuffaste dopingpolicyn inom professionell idrott.”

Med det sagt är ett positivt test ett positivt test och i slutet av dagen är det otillåtet inom UFC såväl som NFL, oavsett om utsagan om befläckade kosttillskott stämmer eller inte.

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Val Venis
  27 July 2016 at 06:04

  4 matcher? Det måste skrämma skiten ur resten av spelarna i ligan att inte få lira på 4 matcher. Är det typ 2-3 veckor?

  • ttt
   27 July 2016 at 06:46

   Jag undrar om inte atleter i lagsport dessutom fortfarande får sina kontrakterade veckolöner?
   Någon som vet hur kontrakter inom lagsport ser ut i sådant fall?

  • Xaitan
   27 July 2016 at 09:50

   Grundserien är 16 matcher. Så han missar första 1/4 av säsongen. Han blir antagligen av med 1/4 av sin lön också och eventuellt böter

   • Val Venis
    27 July 2016 at 09:55

    Fortfarande ett sjukt klent straff om man jämför dom med andra sporter.

    • Xaitan
     27 July 2016 at 10:30

     Det är det

    • Kenny Starfighter
     28 July 2016 at 07:32

     Tror NBA och NHL har något liknande doping system, de borde skippa de helt istället eller gå all in

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  27 July 2016 at 10:33

  #FreeTheJones

 • Svara