Foto via YouTube/UFC

Supertalangen imponerade på Dana White – klar för UFC

"The best prospect we found so far on Lookin' for a Fight"

I det senaste avsnittet av talangscout-serien “Dana White: Lookin’ for a Fight” begav sig UFC:s vd Dana White till San Diego, Kalifornien, i sällskap med Matt Serra och Din Thomas. Där besökte gänget CFFC 64, för att titta närmare på en obesegrad 22-åring vid namn Joseph Morales.

Morales tränar på Team Alpha Male och hade lovordats av klubbkamraten Cynthia Calvillo, som redan tävlar i UFC. White sa redan från början att Morales skulle få ett UFC-kontrakt om han levererade en imponerande prestation – och det var precis vad han gjorde.

Kom tillbaka – efter att ha blivit golvad i första ronden

Morales hade inget lätt uppgift framför sig när han utmanade organisationens flugviktsmästare Sean Santella, som kom in i titelmatchen med ett matchfacit på 16-5-1, 1 NC – medan Morales endast stod med sju raka segrar. Matchen började även risigt för den unga talangen, som blev nedslagen och kontrollerad på mattan genom hela den första ronden.

ANNONS

Men i den andra ronden kom Morales tillbaka – och tryggade UFC-kontraktet genom att avsluta matchen med en storslagen knockoutvinst.

“You’re in!” ropade Dana White, som satt cageside.

Spännande tillskott till UFC:s tunna flugviktsdivision

I slutet av programmet kallade White Morales för den bästa talangen de hittills hittat i serien.

“The best prospect we found so far on Lookin’ for a Fight,” sa han.

I dagsläget är det fortfarande oklart när Morales kommer göra sin UFC-debut – och vem som kommer bli hans nästa motståndare. En sak är dock säker och det är att en obesegrad 22-åring med så pass mycket potential som Morales, är ett mycket välkomnat tillskott till en relativt tunn division som UFC:s flugvikt.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...