Tatsuya Kawajiri får ny motståndare – möter debutanten Jason Knight på TUF 22-finalen

Efter att motståndaren Mirsad Bektic skadat sig, får den japanska veteranen Tatsuya Kawajiri nu en ny motståndare. Det blir nykomlingen Jason Knight som ställer upp på kort varsel, och tar sig an japanen på fredagens final av TUF 22.

Tidigare rapporterade MMAnytt om att den obesegrade talangen Mirsad Bektic (10-0) skadat sig, vilket tvingat honom att hoppa av den inbokade matchen mot nummer 13-rankade fjäderviktaren Tatsuya Kawajiri (34-8-2). Herrarna skulle ha möts på fredagens final av The Ultimate Fighter 22: USA vs. Europe.

Ställs nu mot debutant istället

Nu har UFC bekräftat att Kawajiri är kvar på matchkortet, då amerikanen Jason Knight (14-1) har accepterat matchen på kort varsel. Knight har vunnit åtta raka matcher, och besegrade senast ryssen Musa Khamanaev (15-4) på Titan FC 35.

Kawajiri har hunnit med att matchas mot en del av världstoppen redan innan han skrev på för UFC, där han idag har ett matchresultat på 2-1. Senast besegrade han Dennis Siver (22-11, 1 NC) via enhälligt domslut.

Kawajiri besegrade senast Dennis Siver via enhälligt domslut, vilket fick honom att klättra i fjäderviktsrankingen. Foto: UFC

Kawajiri besegrade senast Dennis Siver via enhälligt domslut, vilket fick honom att klättra i fjäderviktsrankingen. Foto: UFC

Tillfälligt matchkort

Endast åtta matcher är bokade för galan, inklusive själva finalmatchen mellan två ännu okända lättviktare, vilket tyder på att fler fighters från säsongen kommer att klämmas in på kortet efter det sista avsnittet i veckan. Det ryktas redan att David Teymur (3-1) åker ner till Las Vegas, vilket tyder på att han är en av de som kommer gå match på galan.

Galan äger rum på MGM Grand Garden Arena den elfte december. Nedan kan ni se det preliminära matchkortet:

  • Fjädervikt: #2 Frankie Edgar vs. #3 Chad Mendes
  • Lättviktsfinal i The Ultimate Fighter 22: TBA vs. TBA
  • Lättvikt: #6 Edson Barboza vs. Tony Ferguson #7
  • Lättvikt: Evan Dunham vs. Joe Lauzon
  • Weltervikt: Ryan LaFlare vs. Mike Pierce
  • Fjädervikt: #13 Tatsuya Kawajiri vs. Jason Knight
  • Flugvikt: Geane Herrera vs. Joby Sanchez
  • Tungvikt: Konstantin Erokhin vs. Gabriel Gonzaga

Vad tycker ni om matchkortet? Och vilka från TUF 22 hoppas ni får gå match?

Foto: UFC

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttTatsuya KawajiriUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara