Team Penn lämnar in formellt klagomål

CagePotato rapporterar att BJ Penns camp har lämnat in ett formellt klagomål mot GSPs camp. Tydligen ska någon i GSPs hörna ha smörjt in GSPs rygg med vaselin mellan rond ett och två.

Dana White såg händelsen och kommenterar:

Jag såg kommissionen [Nevada State Athlethic Commission, som reglerar fighterna, förser galorna med domare och läkare etc, reds. anm.] hoppa in i buren och flippa ut. De sa att någon av grabbarna smörjde in Georges rygg med vaselin mellan ronderna. Det var mellan ett och två, tror jag

Ytterligare så ska ha mannen från kommissionen, som Five Ounces of Pain identifierat som Keith Kizer, kommissionens “Executive Director”, ha slagit burken med vaselin till marken och sparkat ut den från oktagonen.

Dana White fortsatte kommenterandet genom att säga:

Lite vaselin på någons rygg ändrar inte utgången av den matchen, men det är en grej man bara inte gör. Det är killen i hörnet som borde få skulden, inte GSP. Om en kille smörjde in vaselin på någons rygg, så borde han aldrig få stå i hörnan på en MMA-match någonsin igen.

White sa även att han inte vet hur det hela kommer att utspela sig och att det “är ur händerna” på honom. Five Ounces of Pain resonerar som så, att hur kommissionen än reagerar, så är det inte troligt att de ändrar matchens resultat (dvs, diskar GSP eller ändrar det till en no-contest). Som mest så kommer den ansvarige att få ett disciplinärt straff på individuell basis.

Vi får hoppas att det här inte går för långt, men att den skyldige får ett rättvist straff ändå. Sånt här är alltid tråkigt, och det skulle bli ännu tråkigare om matchen blev nerlusad genom en diskning eller en efterhandsändring av resultatet.

Kategorier
UFC
9 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...