The Ultimate Fighter: The Smashes, avsnitt 2: Sammanfattning och resultat

Samma vecka som The Ultimate Fighter: Team Carwin vs Team Nelson sänds gör även TUF: Team UK vs Team Australia (även kallad “The Smashes“) det några dagar tidigare. Säsongen är framme vid det andra avsnittet och ytterligare en fighter kommer att avancera till semifinalen.

Deltagarna har börjat öppna sig något mer, men träningen fortsätter som vanligt. UFCs tungviktsmästare Junior Dos Santos hälsade på för att träffa deltagarna, vilket båda lagen uppskattade stort, australiensarena något mer enligt mästaren. Michael Pastous skada visade sig vara för allvarlig för att kunna träna med, och han tvingades lämna serien och åka hem. Hans besvikelse betonade däremot hur viktigt det redan var för honom att vara med i serien, förhoppningsvis får han en andra chans.

Colin ”Freakshow” Fletcher förblir härligt bisarr och får vad jag misstänker är precis den reaktionen han vill ha från australiensarna. Hans fighting stil beskrivs som lika annorlunda som hans image, och det hade utan tvekan varit roligt att spela som honom i det kommande EA-utvecklade UFC-spelet.

Ytterligare ett spratt utspelade sig mellan lagen. Likt förra säsonger så “modifierade” ett av lagen det andras coachplakat. Det var Britterna som slog till, något som det australiensiska underligt nog tog mycket illa upp av, coach George Sotiropolus i synnerhet. Stämningen mellan lagen är mindre avvikande, och rivaliteten verkar ha ökat mellan dem.

I seriens andra match blev det ett lättviktsmöte mellan ”Freakshow” (UK) och Ben Wall (AUS), vilket var precis vad engelsmannen önskade. Fletcher använde sin räckvidd för att plocka isär Wall på distans, föredrog att inte blocka sin motståndares slag och var stark i clinchen med sina långa armar och ben. Efter att ha blivit nertagen lyckades han vända, och avslutade ronden i dominant position. I den andra ronden lyckades Wall hitta distansen, och det var mycket jämnare på fötterna. Fletcher förblev farlig när de hamnade i clinch, och fick in några hårda knän mot huvudet. Det räckte inte för att sänka australiensaren, men räckte däremot till att vinna ett tydligt enhälligt domslut. Det står nu 1-1 i matcher mellan lagen.

Skribentens personliga och spontana åsikt är att The Smashes efter två avsnitt än så länge är mer underhållande än Team Carwin vs Team Nelson. Möjligtvis räcker den internationella aspekten för att skapa en skillnad från de flesta tidigare säsonger, som är uppfriskande efter att originalkonceptet inte ändrats något. Vad tycker ni?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
8 Kommentarer
 • Simon
  27 September 2012 at 09:49

  Vart kan man se avsnittet?

  • Ludwighehe
   27 September 2012 at 10:34

   det första låg på youtube ifall jag kommer ihåg rätt, så det andra borde nog komma där så snart som möjligt!

  • Sebastian
   28 September 2012 at 11:11

   Andra avsnittet finns nu på förstasidan, kom precis upp på TUF: the Smashes sida :)

 • tojo77
  27 September 2012 at 09:57

  Såg bara första avsnittet, men håller med om sista meningen: Det är mycket mer underhållande med internationella fighters som slåss för sina länder. Jag vill se en bunt bush-negroes a la Soukodjo som går loss mot kineser, galna ryssar och sånt. De kan knappt snacka med varandra utan låter fisten do the talk i oktagonen. Det vill jag se!

  • K
   28 September 2012 at 12:03

   bunt a-la bush bush negros what?

 • Jonatan92
  27 September 2012 at 10:50

  vrf spoilar ni för? avsnittet kommer ut inatt.. australien är 10 timmar före, shit

  • Hampus Viitanen
   28 September 2012 at 12:38

   Du kan ju inte vara seriös..

  • Melker Wångdahl
   28 September 2012 at 11:41

   Det står sammanfattning och resultat i titeln, om du inte vill ha spoilers klicka inte på den?

  Svara