Thiago Silva: “Det var en skitdålig prestation”

När Thiago Silva mötte Matt Hamill på UFC Fight Night: Maia vs. Shields så var det inte Silva mest lysande framträdanden. Problemen började redan på invägningen när han misslyckades med vikten, och således tvingades böta 25% av sin grundlön till motståndaren. Utöver det så var han inte tillåten att få någon matchbonus om han skulle vinna på ett imponerande sätt.

När matchdagen sedan kom så var det hela inte bättre. Han vann förvisso i slutändan via ett enhälligt domslut, men det var många som kritiserade hans prestationer. Men Silva vet om detta, och det är den allra sista gången som det kommer hända. Enligt honom själv.

“I failed to make weight and disappointed the UFC,” sa Silva till media efter matchen, transkriberat av MMAFighting. “It was a huge mistake, unprofessional, but I promise it was the first and the last time that it will happen.

“I won the fight, but I had a shitty performance,” fortsatte han. “I had the opportunity to finish the fight, but couldn’t because I was tired. I gassed. I won’t lie. I’m not a child or a hypocrite. I have to train better to fight in a better shape next time.”

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • whateverDude
  14 October 2013 at 12:46

  Inga dåliga ursäkter, härligt. Ser nu fram emot hans nästa match.

 • Patrik Andersson
  14 October 2013 at 01:39

  Gillar Silva som fan. När jag tänker efter så beror det nog på att han inte är en av brassarna som är sådär typiskt ultranationalistisk och måste tjata om gud så fort han får chansen.

  • Wally Johnson
   14 October 2013 at 01:47

   Hahaha

  • mirjitsu
   14 October 2013 at 03:08

   haha nä enda tecknet han visar är mitten fingret :D

 • Headown
  14 October 2013 at 01:42

  Hållet med föregående kommentarer, det är skönt med någon som kan stå för sina misstag, och inte hitta massa bortförklaringar. Han är dessutom ganska underhållande.

 • AlexDenStore
  14 October 2013 at 03:04
  • Joel M Lindmark
   14 October 2013 at 06:39

   Tider som jag hoppas kommer tillbaka inom en snar framtid!

 • John Sjöström
  14 October 2013 at 05:40

  Silva köttade sönder Matt Hamill. Hamill kunde ju knappt stå i sista ronden.

  • ChuteBoxe
   14 October 2013 at 07:05

   Hur motiverad var egentligen Hamill, då? Han gjorde verkligen ingenting, försökte knappt ens. Han ville helt enkelt inte vara där. Kom för att slåss, om du ska det.

 • Black Je$u$
  15 October 2013 at 03:24

  Ja härligt att slippa korkade undanflykter…
  Förövrigt tycker jag det är synd att se fighters vara så omotiverade som Hamill såg ut, känns som han borde sluta, många vet ju dock inte när dem ska lägga av.

 • Svara