Tidigare Bellator-mästaren Will Brooks vinner i UFC-debuten

Will Brooks lyckades vinna sin första match i UFC efter tre hårda ronder mot Ross Pearson.

Den tredje matchen på huvudkortet av TUF 23-finalen var ett spännande lättviktsmöte mellan härdade veteranen Ross Pearson (19-11, 1 NC) och forne Bellator-mästaren Will Brooks (18-1).

Matchen var väldigt jämn rakt igenom. Bägge herrar landade flera fina träffar och hade varandra i fara, men det var Brooks som låg snäppet före och var i kontroll den mesta tiden.

Brooks använde sina knän framgångsrikt genom matchen, och var inte heller rädd att ingå i slagväxlingar med hårdhänte Pearson. I den andra ronden fick han dessutom till en nedtagning, även om han inte fick så mycket uträttat på marken.

I slutet av den andra ronden kom Pearson dock in i matchen mer, och fortsatte att ligga steget före i den tredje och sista ronden då Brooks var märkbart trött. Brooks hade dock tillräckligt med energi för att klara sig i slagväxlingarna och fick även in ännu en nedtagning i slutet av ronden.

I slutändan ansåg domarna att Brooks gjort tillräckligt för att vinna de första två ronderna.

Resultat: Will Brooks besegrar Ross Pearson via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Kategorier
ExklusivtNyheterRoss PearsonSenaste NyttUFCWill Brooks

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara