Foto: Per Häljestam

Tim Kennedy anklagad för att vara dopad på Twitter

Mellanviktaren Tim Kennedy har alltid sagt vad han tycker om dopade kollegor och är inte rädd för att säga sitt hjärtas mening i kontroversiella frågor, såsom UFC:s omskrivna sponsoravtal med Reebok. När han på Twitter blev anklagad för att själv vara dopad var måttet rågat för Kennedy.

Tim Kennedy, rankad på plats nio i UFC:s mellanviktsklass, har inte gått en match sedan 2014. Men detta har inte på något sätt hindrat honom från att uttala sig i kontroversiella frågor såsom UFC:s usla löner, det omtalade Reebokavtalet och inte minst doping.

Han har tagit tillfället i akt att häckla andra fighters i stil med Yoel Romero, Anderson Silva och Vitor Belfort med anledning av deras samröre med förbjudna preparat. Det har nästan blivit Kennedys varumärke att kasta skit på UFC-fighters som antingen tagits på bar gärning med fingrarna i pillerburken eller som “bara” misstänks proppa i sig “ajabaja”.

Mellanviktaren har satt en ära i att själv vara en fighter som är höjd över varje misstanke när det handlar om användningen av förbjudna prestationshöjande preparat. Därför höjde han säkert ganska rejält på ögonbrynen när han på Twitter själv blev anklagad för att, tillsammans med hela ligan hos UFC, vara dopad. Kennedy, som vid sidan om sin karriär som fighter är yrkesmilitär, såg till att svara på den anklagande tweeten fortare än Dana White hinner säga Conor McGregor.

Vad tror du själv? Skulle Tim Kennedy kunna vara dopad? Är hans eget häcklande bara ett spel för gallerierna?

Kategorier
Anderson SilvaConor McGregorDana WhiteNyheterSenaste NyttTim KennedyUFCVitor BelfortYoel Romero

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  18 April 2016 at 11:19

  Som ex elitsoldat inom den amerikanska Armén har jag svårt att tro något annat än att de fått en och annan cocktail av trevliga substanser i sina dagar.

 • Idealman
  18 April 2016 at 12:20

  Förstår inte ens varför Ted Kennedy en kommentar. Känns bara konstigt när en basketspelare uttalar sig om doping inom mma. Han kan väl studsa sin boll oavsett om Ted är dopad eller ej.

 • Tomas
  18 April 2016 at 04:50

  “Tim Kennedy anklagad för att vara dopad på Twitter”

  Hur då? Har han haft en bot som twittrat åt honom eller han han injecerat nåt i fingrarna så han kan skriva snabbare?

  • sepenoob
   18 April 2016 at 04:56

   Han använder sig av ett tangentbord helt gjort av hästkött som gör att han kan skriva sina skämt mycket snabbare. Osjysst mot såna som Demetrious Johnson.

  Svara