Foto: Per Häljestam

Tim Kennedy trött på MMA: “Alla testar positivt, fuskar, domare suger – jag är besviken”

Det var hårda ord mellanviktaren riktade mot MMA som sport igår då han uppgav att han är både trött och besviken på vad sporten har blivit. Enligt Tim Kennedy är karriären inte över ännu men det kommer samtidigt krävas något alldeles extra för att få honom att återigen kliva in i oktagonen. Med andra ord kan det mycket väl vara så att vi sett det sista av 35-åringen som tyvärr inte ser någon förändring på horisonten. 

Det ser ut som om Tim Kennedy (18-5) kan vara färdig med karriären som professionell fighter. Han är helt enkelt trött på all doping, allt fusk, dåliga domare och orättvisa domarbeslut. Och det är inte svårt att förstå varför – hans senaste framträdande var i förlusten mot Yoel Romero (9-1) under UFC 178 förra året, en match som kanske främst minns för den ökända ‘stoolgate’-incidenten. Det var då kubanen helt sonika satt kvar och vilade i ett par extra sekunder inför matchens tredje rond för att sedan gå ut och avsluta amerikanen. Kennedys syn på sportens nuvarande tillstånd:

“I have a conflict,” berättade han under gårdagens avsnitt av ‘The MMA Hour’. “My love for the sport isn’t going away. I’m just disappointed in the sport. I don’t know how to explain these mixed emotions where I’m like: every dude in my weight class is testing positive, everybody is cheating, judging still sucks, reffing still sucks.”

Det är en hel rad av utövare som testat positivt för diverse otillåtna preparat på senare tid och det är enligt amerikanen inte i linje med kampsportens sanna anda. Inget har förändrats ännu och veteranen ser inte heller förändring komma inom någon omedelbar framtid. Således skulle han inte vara villig att beträda oktagonen igen om det inte var mot en väldigt speciell motståndare. Han fortsatte med att förklara sina tankar kring situationen.

“I’m just disappointed in the sport in a lot of different ways,” fortsatte Kennedy. “Not only the rampant drug use. Guys cheating. Judging. I’ve been a professional in the sport for 13 years. I’ve been a martial artist for 25, 28 years. And nothing has changed.”

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
24 Kommentarer
 • Patrik Andersson
  10 February 2015 at 04:39

  Folk har fuskat inom sport sen sport började. Begriper inte hur mänskligheten kan vara så naiv. Även i modern historia så har ju inte förbud hindrat någon för att ta något, vare sig det gäller steroider, alkohol eller opastöriserad mjölk…

  • Eric
   10 February 2015 at 11:57

   Vi har dödat i alla tider med, betyder inte att vi inte borde försöka förhindra det. Men självklart kommer folk fortsätta så länge det kan gå.
   Frågan är vad vi gör när förändringarna är på generna. Men det får framtiden utvisa.

   • Patrik Andersson
    11 February 2015 at 06:30
    • Eric
     11 February 2015 at 11:44

     Utveckla? Poängen var: Vi gör mycket som vi inte kommer sluta med, men vi måste försöka hålla det i schack för det. Alternativet är att tillåta det och öppna så alla kan och får dopa sig. Du var däremot otydlig med din, du kan mena att det är naivt att försöka förhindra doping och du kan mena att det är naivt att tro att dom inte dopar sig.

     Om du reagerade på gen-biten så har du helt enkelt inte koll på vetenskapen kring det antar jag. Det är verklighet idag och inom ett relativt fåtal år kommer det påverka all fysisk tävling. Min undran var helt enkelt hur man förhåller sig till att människor har olika förutsättningar biologiskt, en verklighet vi inte upplevt i så stor utsträckning förutom naturliga variationer. Det är inget du kan testa mot eller förbjuda substanser för.

     Jag sa varken emot eller stödde din åsikt, jag la till extra information. På vilket sätt förtjänar den funderingen din bild som svar?

     • Patrik Andersson
      11 February 2015 at 01:56

      Det enda som är bättre med att doping är otillåtet är att det är otillåtet — Om man nu väljer den mer “moraliska” änden på argumentet. Det hindrar inte folk från att använda PED = fakta.

      Folk kommer dopa sig för att de kan, inte för att en lag säger att de får eller inte får. Det är nästan så att man kan argumentera för att det vore bättre om alla gjorde det. Bättre läkförmåga, bättre återhämtningsförmåga, bättre kondition, mer potentiell aggression, längre karriärer..

      Viktigt att ha i åtanke är att även att personer har fördelar över andra även utan PED,

      Hade det varit lagligt kunde de tagit till proffessionel hjälp med doseringsprotokoll, kontinuerliga blodprovet etc, istället för att blint lita på någon från ett forum på internet tex.

      I slutändan är det stigmatiseringen av att ta något “onaturligt” som styrker folk mothårs. Vilket ju är korkat då tex protein är naturligt, men proteinpulver inte är det; i den mån att det inte direkt växer på träd. Det samma gäller ju eg. testosteron. Syntetiskt framställt med naturligt förekommande material känns mer träffsäkert, men det kan som sagt sägas med precis allt som är gjort av atomer som inte existerar i en form skapad av naturen.

      Precis som med cannabis — Finns det någon anledning till varför det inte är lagligt?

      Finns det någon anledning till varför drickbar alkohol INTE är olagligt?

      Jag kan fortsätta i all evighet, men jag blir lite dummare i huvudet varje gång jag tänker på det. Ohämmad, avsigmatiserad kall logik är något den här världen skulle behöva mer av.

      Egentligen kvittar det väl, men jag ser liksom ingen bra anledning till varför vissa saker är tillåtet eller inte tillåtet.

     • Eric
      12 February 2015 at 12:03

      Så fort vi pratar om tävling måste det finnas villkor, speciellt i kampsporter. Ska det gå att ha det måste vi sätta nivåerna någonstans, bättre att sätta dom lågt så ingen blir tvingad att ta substanser för att kunna tävla. Om du inte tycker det är bra med regleringar kring kampsporten, viktklasser, matchning efter erfarenhet etc är det en annan sak.

      Vad folk stoppar i sig annars tycker jag bör vara upp till var och en, om man inte valt att engagera sig i något som säger att man inte får det.

      Det jag syftade på var just i förlängningen, hur man kan reglera sånt när det inte längre är substanser som går att mäta på samma sätt och helt andra möjligheter finns. Hur det förändrar sporten, alla sporter.

     • Patrik Andersson
      12 February 2015 at 08:25

      Det är väl ingen som är tvingad nu heller? Men de tar de ändå. Åter igen, stigmatiseringen är problemet; inte substanserna i sig, de är i stort sett ofarliga; speciellt om de hade varit lagligt så att de kunde få ordentligt uppföljning på hälsan utan att mygla.

     • Eric
      12 February 2015 at 11:50

      Men du missar ju flera aspekter vi måste ta hänsyn till. Det är inte legalisering av droger vi diskuterar, det är i sportsammanhang. Det blir en stor skillnad, för när det är kamp mellan två människor måste villkoren vara så lika som möjligt om vi ska undvika skador och andra problem. “Fri doping” skulle inte kunna vara lika, en del skulle ha stora fördelar, därför sätter man nivåer på hur mycket testosteron m m man får ha i sig. Var nivåerna ska ligga går att diskutera, men eftersom de måste finnas där är det bättre att sätta dom lågt.

      Oavsett om en substans är farlig eller ej vill inte jag behöva ta den för att kunna tävla, vilket jag indirekt skulle behöva om jag inte ville förlora. Det är total idioti att jag skulle behöva göra det. Och du kan inte säga att det inte finns bieffekter av substanserna. Även om de säkert inte är så illa som vår stat tycker.

      Legalisera för personligt bruk så kroppsbyggare m m kan använda det, det har jag inget emot. Men det hör inte hemma i MMA.

  • nonev
   11 February 2015 at 01:03

   Naivt inlägg? Det är väl inte förbudet som folk klankar ner på.. omg

   • Patrik Andersson
    11 February 2015 at 06:29

    Du får nog läsa igen.

 • Olof från vikinga tiden
  10 February 2015 at 04:41

  Sluta med ditt jobb då

 • Olof86
  10 February 2015 at 04:57

  Jävla wajner..

 • Swoleberg
  10 February 2015 at 05:38

  http://abload.de/img/yympz81u1v.gif

  Stoolgate har han mest sig själv att skylla då de träffar han fick in var på grund av att han otillåtet tog fast i Romeros handske vilket ledde till att han satt kvar för länge.

  • Yourston
   10 February 2015 at 06:04

   + att det är väl enda riktiga träffen han fått in förutom tursmällen mot Natal i hela sin karriär. Om det är en fighter som verkligen suger, så är det Kennedy.

   • alex
    10 February 2015 at 08:56

    Rätt skrämmande hur man kan sitta framför tangentbordet på en svensk MMA sida och säga att folk suger.. Säger inte lite om var man själv befinner sig..

    • mirjitsu
     11 February 2015 at 01:56

     Låter exakt som kommenterarna på dom amerikanska sidorna.
     Man “suger” om man inte är top 2

   • Helgon3t
    11 February 2015 at 07:43

    Du suger

    • Yourston
     12 February 2015 at 04:46

     Du menar att det suger att jag har rätt. Trist för dig

  • Patrik Andersson
   10 February 2015 at 07:16

   Han satt ju knappast kvar *för att* han höll i handsken. Hur man ens kan dra den slutsatsen är bortom all logik.

   • Swoleberg
    10 February 2015 at 11:59

    Vad satt han kvar för då? Enligt mitt resonemang så på grund av att Kennedy höll i handsken så kunde han landa slag som hårt skadade Romero vilket nästan avslutade matchen, då Romero var såpass skadad utnyttjade han den extra tiden imellan ronderna för att återhämta sig. Visa ditt eget resonemang om du ska kritisera någon annans.

    • Patrik Andersson
     11 February 2015 at 06:33

     Årets trollpost.

     • Swoleberg
      11 February 2015 at 08:33

      Bra svar!

 • Joel M Lindmark
  10 February 2015 at 10:42

  River säkert i sig roddz själv.

 • Vaettra
  11 February 2015 at 07:53

  Tim Kennedy, eller “roids” som han kallades när han låg i flottan.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...