Tim Kennedy utmanar Lyoto Machida

Då båda mellanviktare kommer från förluster har den ena föreslagit matchen som ett sätt att hålla kvar en av dem i divisionens topp. 

I veckans inslag av UFC Tonight offentliggjordes en utmaning från den amerikanske welterviktaren Tim Kennedy till den forne lätt tungviktsmästaren Lyoto “The Dragon” Machida (22-6). Brassen har ännu inte kommenterat ärendet, dock beskrev Kennedy mötet som en “loser leaves town”-match.

Lyoto Machida kommer senast från en tung och ensidig förlust mot den forne Strikeforcemästaren Luke Rockhold i huvudmatchen på UFC on FOX 15. Efter att ha sänkts i den första ronden tvingades Machida slutligen att klappa ut till en rear naked choke i den andra. Innan dess knockade “The Dragon” C.B. Dollaway i den första ronden med en kroppsspark utan att ha tagit emot ett enda slag. Det var den andra knockoutvinsten av det slaget för Machida i sina tre senaste segrar. Machida har förlorat två av sina tre senaste, dock kom det andra nederlaget en poängförlust mot den regerande mellanviktsmästaren Chris Weidman.

Den forne Strikeforcefightern Tim Kennedy inledde sin UFC-karriär med tre raka segrar över bland andra Rafael Natal och Michael Bisping. I sin forna organisation utmanade han om titeln två gånger men förlorade bägge matcher på domslut. Med ögonen på UFC-guldet ställdes han i sin senaste match mot kubanen Yoel RomeroUFC 178. Kennedy förlorade matchen på teknisk knockout i den tredje ronden, dock präglades matchen av kontrovers då Kennedy drog i Romeros handskar samt att kubanen dröjde ordentligt i rondvilan mellan den andra och tredje ronden.

SKulle ni vilja se dessa herrar mötas?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Picknickname
  23 April 2015 at 11:44

  Tim Kennedy! Världens tråkigaste fighter!!!! Vill inte se honom ens mot Machida…

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...