TJ Grant rasar mot mot anklagelserna: “Conspiracy theorists are idiots and douchebags”

För ungefär en månad sedan ådrog TJ Grant (21-5) sig en hjärnskakning och på sin läkares inrådan tog han en paus från förberedelserna inför karriärens viktigaste match mot lättviktsmästare Benson Henderson. Efter ett tag blev det klart för Grant att han inte skulle ha tillräckligt med tid att förbereda sig på den tuffa utmaning det skulle innebära att försöka ta titeln från Henderson och därför valde han att avstå matchen.

I was really just hoping to get healthy by this point and hopefully start some light exercise and then start training for the fight, but I just had to make a decision. I’m still not ready to go back to training, and I just made the best decision I possibly could. Maybe I’ll be healthy in a week or two, but maybe I’ll take another bump in the head. That’s not going to be good. Back-to-backs aren’t good. So I’m going to give myself a little time to heal and see what’s next for me, säger Grant till MMAjunkie

I svallvågorna av resultatet av huvudmatchen på UFC 162 menade vissa att det var alldeles för lägligt att Grant valde att backa ur matchen och att de tror att det folk bakom galleriet som hade påverkat Grant och sett till att Anthony Pettis fick hans plats på UFC 164. Grant tar tydligt avstånd från alla sådana anklagelser.

Conspiracy theorists are idiots and douchebags, säger Grant. I don’t even know why I addressed it, to tell you the truth. You see people writing these things, and for people to think that I would do that for what? A couple dollars? The potential money that comes in from winning a world title, that was my 100 percent focus. That’s why had it been any other fight, everyone would have known about this a couple of weeks ago. But you obviously want to hold off for a title fight.

I would never give up a title shot if I thought I could fight. If I had a knee injury and thought I could go into the fight at 50 percent, I would definitely do that because it’s a knee injury. But I’m not messing with my brain. At this point, I just want to heal up and get back to fighting.

I would fight through basically any other injury,” Grant said. “But it is what it is. I’m going to try and make the best of a s—ty situation and try to improve whatever way I can in the next couple of months and then get back to fighting.

I dagsläget vet Grant inte när han kan återvända till att träna och när man kan få se honom tävla igen.

UFC 164: Henderson vs Pettis kommer att gå av stapeln den 31 augusti på Bradley Center i Milwaukee.

Kategorier
UFC
30 Kommentarer
 • Lallarn
  14 July 2013 at 12:17

  Man kan inte undgå att tycka det är väldigt lägligt att han blev skadad, speciellt eftersom att galan går av stapeln i Pettis hemstad…

  • Olof86
   14 July 2013 at 01:24

   Precis. Dana ger order till sina fighters att göra sådana här uttalanden.

   • Setalip
    14 July 2013 at 02:49

    Exakt. På order av Fertitta-bröderna, som får ordern från Presidenten, som får ordern från “gruppen”… *infoga ljudet av chockerade människor som drar efter andan*

    Skämt åsidor. Alla som tror på konspirationer är idioter och jag håller med TJ till 100%. Ingen riktig fighter eller idrottare skulle ge upp en titelchans för pengar.

    • Stenansiktet
     14 July 2013 at 04:32

     Vadå “ge upp en titelchans”? Dana bestämmer vem som ska få chans på bältet inte fightern. Det finns ingen garanti någonstans för att du ska få gå en sådan match bara för att det först har bestämts och särskilt inte om du är en nonamer så som Grant.

     Det pågår nog mer bakom kulisserna när det kommer till UFC än vad du tror. UFC är en affärsmaskin var enda syfte är att dra in kopiösa mängder med pengar.

     • Setalip
      14 July 2013 at 05:05

      Nej precis. Men nu hade han ju faktiskt fått en titelchans? Om ett kontrakt för en titelfight är påskrivet så kan ju knappast någon av parterna bara dra sig ur sådär. För att få en riktig fighter, med en bokad titelmatch, att låtsas skada sig för att kunna dra sig ur så skulle det nog krävas sjuka summor pengar för att få dem att göra det. Tror tex knappast Alex skulle “skada” sig inför fighten mot Jones för ens 20 miljoner och Ferrarin som Chael egentligen skulle fått… Är rätt övertygad om att den högsta nivån av idrottare har andra drivkrafter än endast pengar!

      Visst är det så!

    • Borderless
     14 July 2013 at 04:40

     “Alla som tror på konspirationer är idioter”. Du är medveten om att du är ganska generell och fyrkantig nu va? Jag tror inte heller på den här konspirationsteorin… men att ALLA konspirationsteorier automatiskt skulle vara felaktiga är väl ändå lite att ta i? Du menar att den offentliga versionen alltid är den sanna? Verkligheten är nog lite mer komplex än så.

     • Setalip
      14 July 2013 at 05:06

      Japp. Jag är extremt generell och fyrkantig :).

     • Olof86
      14 July 2013 at 05:24

      Finns folk som tror på allt möjligt sedan finna det folk som dig själv som är så blåögd och naiv som bara en svensk kan bli. Lättlurad tölp som sväljer allt med nöje. Försök infinna dig på mitten. Balans i livet är viktigt och detsamma gäller sunt förnuft. Du vet väl vad människor är kapabla till när det handlar om pengar. Betydligt mer än att boka om en match o be utmanaren stiga åt sidan tills vidare….

     • Setalip
      14 July 2013 at 05:59

      Nu vet jag inte om jag ska svara dig seriöst eftersom du senaste tiden varit i trollmode. Men tackar i alla fall för tipsen i hur jag ska agera i livet!

      Finns även människor som inte bryr sig ett piss om pengar. Glöm inte det.

     • Olof86
      15 July 2013 at 01:08

      ;)

      När jag menade pengar så syftade jag inte på T.J utan Dana White. Dom driver trots allt ett företag. Tänk dig ett scenario där T.J blivit lovad extra bonus PLUS extra förmåner utöver titelförsvaret. UFC gör skillnad på fighters som Griffin m.fl.

     • Borderless
      14 July 2013 at 06:13

      Good for you, om det funkar för dig, så kör på. Dock får man räkna med lite mothugg när man kallar folk för idioter. Men återigen, om det funkar för dig, så kör på

    • Boogie Reynolds
     14 July 2013 at 04:46

     du e ju idiot så konstig att du inte tror på teorier

     • Setalip
      14 July 2013 at 04:56

      Haha oh no you didn’t?!?

    • mateah
     14 July 2013 at 07:02

     Att nazisterna själva skulle ha bränt ner Reichtag var ju också en konspirationsteori väldigt länge tills dokumenten kom ut som bevisade något annat, att Amerikanerna INTE blev attackerade av Vietnamesiska flottan i Gulf of Tonkin var också en konspirationsteori tills dokumenten kom ut. Operation Mockingbird var också en känd “konspirationsteori” tills annat bevisades. Samma med MK ULTRA. Vill du att jag ska fortsätta i kronologisk ordning eller börjar du fatta vinken? Så det visar sig att ALLA som tror på konspirationer kanske inte är idioter trots allt? Du är väldigt naiv om du tror att alla har samma integritet som du och någon annan. peace

     • Setalip
      14 July 2013 at 07:12

      Haha fan. Jag som levde i illusionen att ALLT jag skriver på mma-nytt är 100% sanning. Shit :'(.

     • mateah
      14 July 2013 at 07:17

      Du hjälper bara till att förlänga processen med världsrevolutionen när du smutskastar “konspirationsteorier”. Vet du att t.o.m Maffian var en konspirationsteori fram till 50-talet? Manhattan project? Watergate? Se klippet och bli mörkrädd http://www.youtube.com/watch?v=a8Hk1-BpXO8

     • Joel M Lindmark
      14 July 2013 at 07:19

      +1

     • Setalip
      14 July 2013 at 07:27

      Haha bra där!

     • Baz3
      15 July 2013 at 06:43

      Hehe, ja om man skulle villa förstärka Grants uttalande om at konspirationsteoretiker är douchebags och idioter så finns det inget bättre exempel än Alex Jones.

     • mateah
      15 July 2013 at 05:11

      Jaha, hur förklarar du då att han (i klippet) månader innan 9/11 2001 specifikt förklarar att USA´s regering kommer använda passagerarflygplan som vapen mot stora mål i USA, bl. a WTC, och att de “antagligen” kommer skylla på någon som Usama som “tidigare” fått bidrag från CIA och USA´s regering? USA´s regering påstår ju fortfarande att de inte kände till attackerna i förväg. Då måste vi dra en av slutsatserna. Antingen ljuger USA´s regering eller så är Alex Jones ensam mer kompetent än hela USA`s UNDERRÄTTELSETJÄNST!!! Lyssna killen, jag snackar aldrig om teorier jag slutade diskutera “på vilket sätt tornen föll” för länge sedan, många många år sen. Argument som bygger på teorier kan enkelt dementeras. Jag har insett att fakta och dokument som enkelt kan verifieras av de man diskuterar med kommer bäst till användning. Alex Jones ÄR en tokstolle för inte så länge sen sa han att det finns ett medel i apelsinjuice som gör män till bögar i USA. Men allt det viktiga du vill veta kan du som sagt få bekräftat för dig själv. Försök “debunka” klippet så ska jag köpa en familjeförpackning av vilken glass du vill och skicka den hem till dig imorgon. peace

     • Setalip
      15 July 2013 at 11:02

      Haha joråsåattee…

     • mateah
      23 July 2013 at 07:18

      Du vet att om jag ska skicka glas till dig så måste du ju dementera klippet du kan inte bara påstå att du har gjort det med någon “sökning” Lägg upp ditt dokument som du hittade som bevisar att klippet är från 2006 och inte från juli 2001. Kan du göra det, för åtminstone jag som “konspirationsteoretiker” gillar att verifiera all information jag får. Jag han nämligen själv inte kunnat dementera klippet så det skulle verkligen va bra om du kunde länka det som du kom över efter en “enkel sökning”. Jag blir bara glad om du verkligen hittat det du hittat, för den dagen man slutar bli motbevisad och ändrar uppfattning är den dagen man har blivit en programmerad apa, vilket jag inte ser mig som :)) peace

 • Boogie Reynolds
  14 July 2013 at 03:28

  det stämmer inte

 • Gustav
  14 July 2013 at 04:40

  “Maybe I’ll be healthy in a week or two, but maybe I’ll take another bump in the head. That’s not going to be good.”

  Så i bästa fall tappar man bara en veckas träning, varför inte vänta en vecka och se?! Varför tacka nej till sitt livs chans som kanske aldrig kommer åter när han ev. kan börja träna igen om bara nån vecka.

 • Joel M Lindmark
  14 July 2013 at 07:16

  Om han visste att det inte var något lurt så varför brusa upp såhär? Borde skita i snacket och fokusera sin energi åt något mer givande.

 • John Sjöström
  15 July 2013 at 08:38

  Lol åt alla som säger att konspirations teorier är skit och alla som tror på dem är idioter. Människan har igenom evolutionen lärt sig att inte tro på den första förklaringen man får rätt i handen utan vara självkritisk. Watergate är ett bra exempel där sanningen kom fram för att folk inte var blåögda.

  Sedan klagas det när tveksamma situationer bara fortsätter att komma i UFC. AS blir knockad och på ett väldigt tveksamt sätt och får genast titelmatch. TJ skadar sig och Pettis ersätter. Allt detta är pga av att Dana White “aldrig har fel” och skyller ifrån sig. “Strikeforce är skit”, “Vi kommer aldrig lägga ner en hel gala då våra underkort alltid är så pass bra”, “kvinnor hör inte hemma i den här sporten” det bara fortsätter.

  Folk här inne måste fatta att “Cash is king” för Dana White. Och så länge det är de så kommer dessa teorier fortsätta att komma.

  • Setalip
   15 July 2013 at 09:31

   Ja. Men det finns ju betydligt jävla muppigare konspirationsteorier än just Watergate?

   Haha vad är tveksamt med sättet som AS får en rematch? Han hade försvarat bältet 11 ggr? Vunnit 16 raka i UFC eller nåt sånt. Om det är någon som ska ha en rematch direkt, så är det väl fan han?

   Sen måste jag bara påpeka. Om nu DW styr UFC på det sättet som endel verkar tro, dvs att han mutar och får folk att lägga sig osv. Då hade han väl istället sett till att göra det vid tex Silva – Sonnen 2? Fatta om Sonnen hade vunnit den. Silva – Sonnen 3 med Sonnen som champ hade ju fan sålt 5 miljoner ppv-buys.

   • John Sjöström
    15 July 2013 at 09:32

    Varför hade AS – Sonnen 3 sålt? Anledningen var att Sonnen och massor av människor inte tyckte att AS hade vunnit igenom submission. I tvåan vann AS igen, den här gången på TKO. Sonnen hade knappast kunnat hävda att AS bara har vunnit över han om han även vinner över har med ett UD.
    Jag tror inte att TJ-Bendo och AS-Weidman har någon som helst konspiration bakom sig. Dock så förstår jag varför många reagerar som de gör. Detta pga Danas syn på UFC och utlägg som han spottar ur sig hela tiden.

    • Setalip
     15 July 2013 at 10:59

     Haha jisses. Gå och lägg dig nu så du orkar upp i tid till sommarskolan imorgon! Gnatt

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...