TJ Grant vill möta Jim Miller efter vinsten på UFC on FOX 6

Den kanadensiske lättviktaren TJ Grant mötte UFC-veteranen ”Handsome” Matt Wiman i den sista matchen på underkortet på UFC on FOX 6  i helgen. Grant imponerade mot den härdade Wiman, och vann genom knockout via brutala armbågar sent i den första ronden. Det var kanadensarens fjärde raka seger i UFC och en av hans mest prestigefulla vinster hittills. Grant planerar att förlänga vinstsviten, och är intresserad av att möta mer meriterat motstånd.

Efter vinsten berättade lättviktaren för MMA Weekly att han vill möta en av de tio bästa i divisionen, och är intresserad av en match mot Jim Miller (22-4).

“I’m gonna leave it up to the UFC. I’m just looking to take the next step,” berättade Grant. “Top 10, that’s where I want to be. I wanna keep moving closer and closer. I’m realistic; I know there’s a lot of tough guys out there. One guy that I think would be really exciting [for me] is Jim Miller. Ultimately, that’s up to the UFC.”

Grant gjorde sin UFC-debut som welterviktare mot Ryo ChonanUFC 97, och vann ett enhälligt domslut. Därefter varvade han vinster och förluster i divisionen, och besegrade bland andra Kevin Burns men förlorade domslut mot Dong Hyung Kim och Johnny Hendricks med flera. Han gjorde sedan sin lättviktsdebut mot Shane RollerUFC on Versus 6, och vann via armbar i den tredje ronden. Han har ett matchfacit på 20 vinster och fem förluster, med 13 vinster på submission, och vann ”Fight of the Night”-bonusen på UFC 152 där han besegrade Evan Dunham på enhälligt domslut.

Den tuffe lättviktaren Miller var senast aktuell i det delade huvudevenemanget på UFC 155 där han besegrade Joe Lauzon via enhälligt domslut, i en match som var lika spännande som den var blodig. Han har vunnit två av sina tre senaste matcher, vann matchbonusar för bägge sina senaste vinster, och hade vid ett tillfälle en vinstsvit på sju raka matcher i UFC.

Kanadensaren är medveten om att han inte gjorde ett lika stort intryck i sin karriär som welterviktare, men han är nu redo för de stora matcherna i UFCs lättviktsdivision.

“Going along early in my career, it was quiet, flying under the radar,” sa Grant om sina tidigare matcher. “I built up a lot of experience in the UFC. I’ve had 10 fights and I’m fortunate for that. Right now, I feel like I’m putting it all together and I’m making a statement.”

Det är något som UFCs vd Dana White håller med om, och är redo för att boka större matcher för den kanadensiske lättviktaren.

“This breaks that kid into the Top 10 and he’s got big fights ahead of him now.”

Inga matcher har bokats för Grant ännu, vem tycker ni han borde möta i sin nästkommande match?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
5 Kommentarer
 • Ibrahim Balboa
  29 January 2013 at 11:32

  Gärna för mig. Grant behöver en top 10.

 • ChuteBoxe
  29 January 2013 at 12:15

  Ge honom Miller så kommer han bli uppäten.

 • Andreas Kaunas Lindblad
  29 January 2013 at 01:08

  Skulle bli en sick match de, TJ är ett monster och Jim oxå.

 • Yourston
  29 January 2013 at 01:33

  Bra matchup men han är inte där riktigt. Han borde snarare få någon medioker som Lauzon för att ta sig in på top 10. Lauzon är trots att han blir mer eller mindre slaktad i varje match rätt hypad, och skulle bli en lätt match för Grant och verkligen höja hans status.

 • Joel M Lindmark
  29 January 2013 at 07:01

  Y E S !

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...