Tony "El Cucuy" Ferguson. Foto: Mazdak Cavian

Tony Ferguson tar hem poängseger över Rafael dos Anjos efter fem ronders stående krig

“El Cucuy” lyckades rada upp sin nionde raka seger efter en jämn och underhållande femrondare.

I huvudmatchen på UFC Fight Night 98: Dos Anjos vs. Ferguson återvände den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (25-9) till buren för att möta den stigande stjärnan Tony Ferguson (22-3).

Trots den mexikanska höjdnivåns inverkan på konditionen fick vi se ett femronderskrig med ständigt högt tempo. Matchen höll sig i princip bara ståendes där bägge fighters fann framgång och turades om att skaka varandra under matchens gång.

Ferguson vann tre av fem ronder

Efter en jämn första rond började Ferguson dra ifrån i den andra ronden. I rond tre var det dock dos Anjos som träffade bäst innan “El Cucuy” återigen tog över i matchens två sista ronder.

I slutändan utsåg samtliga domare Ferguson till vinnaren. Intressant nog tog han knappt tillvara på segerintervjun och gjorde inget uttalande om någon potentiell titelmatch. Detta trots att han nu, med sina nio raka vinster, har ett legitimt argument för att vara näst på tur.

Matchstatistik och resultat

Lättvikt: #3 Tony Ferguson besegrade Rafael dos Anjos #2 via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47)

Vad säger ni – har Ferguson gjort nog för att förtjäna nästa titelchans?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
NyheterRafael Dos AnjosRekommenderatResultatSenaste NyttTony FergusonUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
18 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  6 November 2016 at 07:48

  Wow! Vilken grym fight! Jag tycker RDA borde fortsätta på samma spår som han gjorde i rond 1. I rond 1 så totaldominerade han Tony. Men Tony är väldigt självsäker, stryktålig och kreativ. Det va just de 3 faktorerna som gjorde så att han kunde komma tillbaka och vinna alla andra 4 ronder efter att ha blivit dominerad i första. Han bryts inte ner och det skapar tvivel hos motståndaren. Men all respekt till RDA som kort efter att ha knockats brutalt av Eddie tar en sådan här fight och krigar hela vägen.

  Om Khabib vinner då lär det bli en fight mellan Tony vs Khabib och Tony verkar starkt ogilla Khabib så han lär inte ha mycket emot att fightas mot Khabib innan titelfight. Jag tror att han kommer totalt dominera och demolera Khabib. Khabib är för ensidig i sin fighting och har en för slarvig stand up. Det där är en munsbit för Tony. Om Khabib förlorar då lär Tony få titelfight direkt, allt annat vore skandal. Khabib bör vid förlust få möta Edson Barbosa eller RDA. Jag tror att Khabib förlorar redan nu MJ. Han blir outboxed eller knockad.

  • ConorMcGregor13
   6 November 2016 at 10:37

   Det finns en anledning till varför vissa fighters undvek Khabib, han kan ragdolla dem fighten ut, vilket kommer att inträffa mot Ferguson om dem möts.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    6 November 2016 at 12:44

    Jag tror inte att Khabib kan göra det mot Tony. Tony är svår att ta ner eller hålla nere samtidigt som han rör sig bra, boxar kliniskt och sparkar hårt. Det blir för mycket för Khabib och hans slarviga stand up. Jag tror du kommer få se ett praktexempel på det nu mot MJ

  • Erik Hellborg
   6 November 2016 at 11:10

   Vart väl 3-2 till Ferguson? Inte 4-1

   Blir Tony mot vinnaren Alvarez-Conor :-)

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    6 November 2016 at 12:40

    Det blev 3-2 men jag tycker det va 4-1. Kan mycket väl bli Tony vs champ. Men jag tror fortfarande att det beror på om Khabib vinner eller förlorar.

 • Erik Hellborg
  6 November 2016 at 11:13

  Märkligt jämnt domslut kändes det som. Tony landade försökte mer, landade mer, pressade mer och tyckte han skakade RDA ett par ggr. Ändå bara 48-47. Trodde nog mer på 49-46 som bäst för RDA. Han tog eventuellt rond 1, thats it.

  • sepenoob
   6 November 2016 at 01:02

   Mm 49-46 skulle det varit. Full kontroll efter rond 1.

   • Ashah Tafari
    6 November 2016 at 01:12

    Tycker ni inte RDA vann rond 3?

    • Erik Hellborg
     6 November 2016 at 02:01

     Har för mig att den ronden var jämn där RDA kom starkt sista 90 sek.

     Men känslan sett till ronden som helhet var ändå rondseger Tony. Var det R3 som domarna gav RDA?

     • Ashah Tafari
      6 November 2016 at 02:07

      Japp alla domare gav RDA 1 och 3 medan 2,4 och 5 gick till Ferguson.

      Nu ser jag visserligen att statistiken är till Fergusons fördel i den ronden, men jag höll iallafall med kommentatorerna och domarna. Dos Anjos började pricka Ferguson bra på vägen in.

   • Erik Hellborg
    6 November 2016 at 02:01

    Agreed

  • Hoobabalooba
   6 November 2016 at 02:15

   Yes håller med! Helt klart 49-46

 • Holythe83
  6 November 2016 at 01:33

  tycker det var märkligt att RDA gick ifrån Cordeiro inför denna match, kändes som han hade behövt lite goda råd den tränaren under denna matchens gång. Välförtjänt seger för Ferguson och instämmer med andra som redan kommenterat 49-46 i min bok med.

 • youngstungun
  6 November 2016 at 01:58

  Khabib är mer välförtjänt en titelchans, när han mötte RDA så var mer ensidigt än vad det var i denna fighten. Mina pengar är på Khabib vid ett eventuellt möte mot Tony Fergusson, det finns fullt med långa boxare på AKA.

  • Hoobabalooba
   6 November 2016 at 02:14

   Problemet är att det är flera år sen de möttes nu. Ferguson har längre streak, varit mer aktiv och nu slog att den tidigare mästaren dominant! Tror det kommer hänga mycket på hur khabibs match ser ut på 205.

   • youngstungun
    6 November 2016 at 02:56

    Fergusson har kanske längre streak i UFC, men ett record 23-0 talar för sig själv. Skulle också vilja säga att när Khabib och RDA möttes så var Khabib fruktansvärt mycket mer dominant. Ser inte hur Michael Johnson skapar problem för Khabib, inget han inte har sett förut.

    • Hoobabalooba
     6 November 2016 at 05:26

     Dock flera år sen som sagt :) Svårt att veta hur mycket RDA har utvecklats sen de möttes. Jag personligen vill hellre se khabib slåss om titeln men det är riktigt tight om vem som förtjänar den!

 • p.MAX9999999
  6 November 2016 at 02:33

  Tony är så jävla gangster, vann med 4 – 1 enl mig. Precis som Stann påpekade känns det som att RDA körde betydligt mer singelattacker och färre kombos än tidigare. Att fortsätta träna hos Mr Cordeiro hade nog varit klokt…

 • Svara