Topp 5: Spelvärda underdogs inför nattens UFC 205

MMA är sporten där allt kan hända och ofta stämmer inte oddsen överens med verkligheten. Det här är en rankinglista över fem fighters som alla är nederlagstippade hos oddsmakarna inför nattens UFC 205: Alvez vs. McGregor – men som enligt mig har en rätt god chans att vinna.

5. Tyron Woodley

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Matchfacit: 16-3 MMA, 6-2 UFC

Möter: Stephen Thompson (13-1 MMA, 8-1 UFC)

Odds för vinst: 2.62

Tyron Woodley går upp i sitt första titelförsvar efter sin brutala knockoutvinst över Robbie Lawler. Han är en vass brottare med fruktansvärd styrka och gott om krut i nävarna. Stephen Thompson blir ett riktigt tufft test för honom och jag är inte förvånad över att han är underdog, vilket gör att jag placerar honom lägst på denna lista. Men han stort självförtroende, övertaget i en del områden och förmågan att släcka ljuset för precis vem som helst med rätt träff.

 

4. Eddie Alvarez

Foto: Vince Cachero

Foto: Vince Cachero

Matchfacit: 28-4 MMA, 3-1 UFC

Möter: Conor McGregor (20-3 MMA, 8-1 UFC)

Odds för vinst: 2.06

Eddie Alvarez knep till slut bältet i UFC efter att ha tävlat mot i princip alla de främsta lättviktarna bortom oktagonen. Nu ställs han mot Conor McGregor och verkar inte alls drabbas av den verbala krigsföringen på samma sätt som irländarens tidigare motståndare. Snarare kommer han med några svidande kontringar själv, istället. Jag tror många håller med mig när jag säger att Alvarez har fler sätt än McGregor att vinna matchen på. Det återstår att se hur han hanterar de två första ronderna, men han kan mycket väl lyckas exponera McGregors hål i brottningen på ett annat sätt än tidigare. Går denna match tiden ut ger jag helt klart fördelen till Alvarez, även om det är svårt att tippa huruvida den faktiskt kommer göra det.

 

3. Jim Miller

Foto: Vince Cachero

Foto: Vince Cachero

Matchfacit: 27-8, 1 NC MMA, 16-7, 1 NC UFC

Möter: Thiago Alves (21-10 MMA, 13-7 UFC)

Odds: 2.34

Jim Miller står ännu en gång inför en match mot stor potential att bli en av kvällens bästa, när han tar sig an den tidigare Thiago Alves. Detta blir något av en “striker vs. grappler”-matchning, även om Miller inte är ute och cyklar ståendes heller. Alves sa att han nyligen blivit matförgiftad och viktnedgången gick inte som den skulle, vilket kan komma att påverka honom ju längre matchen går. Enligt mig har Miller en stor chans att antingen ta hem en sen submission eller en domslutsvinst och kommer ha med honom i mina spel.

 

2. Raquel Pennington

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Matchfacit: 8-5 MMA, 5-2 UFC

Möter: Miesha Tate (18-6 MMA, 5-3 UFC)

Odds: 2.45

Det är lätt att förbise Raquel Penningtons förmågor när man ser hennes matchfacit och jämför henne med den tidigare mästarinnan Miesha Tate. Men i verkligheten har Pennington imponerat hittills i sin UFC-karriär och visat på en uppåtgående utvecklingskurva. Det är alltid ett frågetäcken hur fighters ser ut efter en titelförlust – och i synnerhet en så pass brutal sådan som Tates, som dessutom inte var särskilt länge sedan. Pennington kommer in med med bra momentum, goda färdigheter både ståendes och på marken och är tuff som få. Jag ser henne som favoriten här och kan till och med tänka mig att hon får till ett avslut.

 

1. Yoel Romero

Foto: Mazdak Cavian

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 11-1 MMA, 7-0 UFC

Möter: Chris Weidman (13-1 MMA, 9-1 UFC)

Odds: 2.57

Yoel Romero är utan tvekan matchkortets mest spelvärda underdog. Han har ingen enkel match framför sig då han möter den tidigare mästaren Chris Weidman, men jag blev mycket förvånad när jag såg hur oddsen låg. Romero är brutal – det finns få som honom i UFC. Vem han än möter blir det tufft för motståndaren. Han har minst lika bra brottning som Weidman, bättre fotarbete och mycket mer kraft i sina slag. Konditionen är den enda klara fördelen för Weidman, vilket jag känner hade spelat en mer avgörande roll om det vore en femrondare. Även om Weidman skulle lyckas undvika de hårdaste träffarna tror jag inte han kommer ha nog att sätta emot i de två första ronderna, vilket i så fall ändå skulle ge domslutet till Romero.

 

Alla presenterade oddsen kommer från vår samarbetspartner Ohmbet.se, som alltid erbjuder världens bästa UFC-odds.

OHMNYTT

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Eddie AlvarezExklusivtJim MillerOHMBETRaquel PenningtonRekommenderatSenaste NyttTyron WoodleyUFCYoel RomeroZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
3 Kommentarer
 • Nikoo
  12 November 2016 at 05:42

  Tror på miller och romero

 • dagasa
  12 November 2016 at 09:46

  Satsat 700 spänn på romero enbart efter att ha läst denna artikeln, bäst för er mmanytt nu att han vinner??

 • Svara