Tor Troéng rankas på åttonde plats i sin viktklass


Foto: Patrick Jenkinson

För andra året sammanställer Bloody Elbow sin topplista över fajters i världen som ännu inte är i de största organisationerna, som inte fyllt 30 år och som inte varit listade tidigare.

På åttonde plats i denna lista för mellanviktarna landar svenske Tor “The Hammer” Troéng (14-4-1).

“Wielding a solid jab and a well-balanced striking arsenal, Troeng hasn’t had issues with equally technical punchers. He also possesses a proven submission game and a long 6’2″ frame that helps him control and devastate the opposition from the top.”, skriver man om Troéng.

I utnämningen menar man att Troéng är bra på allt men inte riktigt bra på något och att hans förlust mot Thales LeitesSuperior Challenge 6 exponerade detta. Medicinen ska vara att han går match mot tuffare motstånd för att visa var han står, något som skulle underlättas av ett inträde i UFC konstateras det.

“Faktiskt inte sett det, men det var ju smickrande. Bara att hoppas att det ger mig större chans att ge mig den plats i UFC jag förtjänar. Jag kommer inte ge upp förrän jag har nått toppen, att jag inte fick mitt kontrakt nu gör bara resan lite knöligare.”, menar Troéng till MMAnytt.

En smickrad Troéng menar att han förstår dem som är förvånade över att inte han var en av dem som fick kontrakt med UFC och chansen att göra sin debut den 14 april på UFC: Sweden. Vad gäller den närmaste framtid är svaret enkelt och i positiv anda trots allt.

“Nåt blir det alltid!”, avslutar Troéng.

Kategorier
Svenska FightersUFC
12 Kommentarer

Svara