Curtis "Razor" Blaydes. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Tre UFC-fighters testar positivt för cannabis

Tre fighters har testat positivt för cannabis efter sina matcher på UFC Fight Night 104. Två av dem blir nu av med sina vinster och alla tre blir både avstängda liksom bötfällda av kommissionen

Den fjärde februari gick UFC Fight Night 104: Bermudez vs. Korean Zombie av stapeln i Houston, Texas. Nu rapporterar MMA Fighting att tre fighters som gick match på galan har testat positivt för cannabis och hamnat i trubbel med kommissionen.

Det rör sig om lättviktaren Abel Trujillo (15-7, 1 NC), tungviktaren Curtis Blaydes (6-1, 1 NC) och welterviktaren Niko Price (9-0, 1 NC), som alla tre blir avstängda i 90 dagar och får böta 1000 dollar (cirka 9000 kronor) till Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR).

Blaydes och Price, som gick segrande ur sina matcher efter imponerande insatser på galan, blir dessutom av med sina vinster – då matchresultaten i bägge fall ändras till “No Contests” enligt kommissionens officiella dokument.

Niko Price kammade hem en brutal knockoutvinst mot Alex Morono, som numera klassas som en “No Contest”. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Inga påföljder från USADA

Trots de positiva testresultaten får ingen av de tre dock några straff av US Anti-Doping Agency (USADA), trots att cannabis är otillåtet i tävling.

Enligt USADA:s talesperson Ryan Madden är det endast ett regelbrott om man som tävlande har 150 ng/ml av substansens metaboliter, vilket är i enlighet med World Anti-Doping Agencys (WADA) regelverk.

Kommissionen i Texas har dock inte några tydliga riktlinjer mer än att det är otillåtet, och det står heller inte klart hur mycket cannabis ovannämnda fighters hade i systemet.

VD:n Greg Alvarez har inte velat kommentera ärendet.

 

Omslagsbild: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste NyttUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...