TUF 22: Avsnitt 8 – Sammanfattning & Resultat

Nattens avsnitt bjöd på hela två matcher, som dessutom var otroligt underhållande bägge två. Först ut var matchen mellan irländaren Artem Lobov och amerikanen James Jenkins, och därefter var det dags för den sista svensken att gå match då David Teymur tog sig an amerikanen Johnny Nunez.

Efter att det förra veckan stod klart att nästa match skulle vara mellan Team Europes Artem Lobov (11-10-1, 1 NC) och Team USA:s James Jenkins (8-1), börjar det åttonde avsnittet av The Ultimate Fighter 22: USA vs. Europe med att Lobov talar om känslorna när han fick reda på att han skulle få en andra chans. Han var ju nämligen en av de som förlorade sin utslagningsmatch för att komma in i huset, men som ändock kom in på grund av att UFC:s VD Dana White blev så imponerad av matcherna att en från varje lag tilläts återvända.

Artem Lobov väger in inför Cage Warriors 70, innan han slog ut engelsmannen Andrew Fisher dagen därpå. Foto: Per Häljestam

Artem Lobov väger in inför Cage Warriors 70, innan han slog ut engelsmannen Andrew Fisher dagen därpå. Foto: Per Häljestam

Lobov förklarar att han inte ansåg sig förtjäna att få komma tillbaka, men att han givetvis blev glad och inte tvekade en sekund.

“Of course I will have a stronger bond and a more deeper connection with Artem”

Ryss-irländaren känner coachen Conor McGregor (18-2) väl sedan tidigare, då de är lagkamrater på SBG Ireland. McGregor förklarar att deras relation till varandra självklart gör situationen annorlunda än med andra européer i laget.

“Artem is my teammate,” förklarar McGregor. “The team I’m with currently are not my teammates. We don’t know each other. Of course I will have a stronger bond and a more deeper connection with Artem. I’m not gonna fake it and say I don’t and it’s all equal – because it’s not. I was here for Artem.”

Lobov fortsätter med att berätta om när han som 14-åring tvingades lämna Ryssland och flytta till Irland, på grund av det jobbiga ekonomiska läget. Därefter berättar McGregor om när Lobov sökte sig till klubben, hur han alltid kämpat och tagit sig upp “den hårda vägen,” varpå man får se Lobov förbereda sig och slå plattor.

Därefter talar motståndaren Jenkins om utmaningen han står inför, och coach Urijah Faber (32-8) säger att han förväntar sig ett blodigt krig.

Andre "Touchy" Fili, som tränar tillsammans med Urijah Faber på Team Alpha Male och tävlar som fjäderviktare i UFC.

Andre “Touchy” Fili, som tränar tillsammans med Urijah Faber på Team Alpha Male och tävlar som fjäderviktare i UFC.

Lobov utmanar UFC-fightern Andre Fili

I samband med invägningen passar Lobov på att fråga Faber vilken viktklass Team Alpha Male – och UFC-fightern Andre Fili (14-3) tävlar i, varpå Faber svarar att han är fjäderviktare.

“Me and him after the show, yeah?” fortsätter Lobov.

“Yeah, that’d be bad for you,” svarar Faber.

Sedan börjar McGregor, som sitter bredvid Lobov, hoppa in och driva med Faber. Han menar bland annat att Lobov kommer att möta Faber någon dag, och skojar om hur Faber alltid går match på underkort.

Artem Lobov vs. James Jenkins

MMAnytt intervjuade nyligen Lobov, som trots att han inte kunde avslöja något ändå utlovade en match med högt underhållningsvärde.

Det visade sig stämma när det var dags för match. En vild rond avrundades med ett snyggt avslut, och nedan kan ni se matchreferat.

Rond 1

Ronden börjar med att herrarna känner av avståndet i en dryg halvminut, innan Lobov drämmer till Jenkins med en benspark och sedan duckar undan från en attack för att kontra med en hård högerkrok. Sedan börjar de svinga en kort stund mot varandra, där ingen lyckas träffa. Domaren påminner snabbt om att hålla koll på fingrarna. Kort efter det får Lobov in en hård vänsterspark mot kroppen, följer upp med en benspark och prickar sedan Jenkins med en uppercut i en fin kombination. Det blir sedan ett lite högre tempo där bägge turas om att attackera varandra, men Lobov träffar mest och hårdast innan Jenkins får in ett slag som skakar Lobov en aning. Lobov börjar köra med händerna allt längre ner, nästan vid midjan mestadels, och matchbilden ser för det mesta ut som så att Jenkins attackerar medan Lobov söker kontring. Rätt vad det är får Lobov in en riktigt hård höger, men Jenkins är tuff och fortsätter pressa på. Återigen tajmar Lobov motståndaren med ett hårt slag som är nära att sänka amerikanen, och fortsätter att landa med hårda kontringar. Domaren bryter snabbt för att låta läkaren kika på ett cut som öppnat sig vid Jenkins högra öga, men matchen rullar vidare. Lobov fortsätter att gång på gång kontra hårt, men Jenkins ger sig inte och får själv in ett och annat. Med en minut kvar av ronden får dock Lobov in den perfekta högern, som sänker Jenkins och tvingar domaren att bryta efter ytterligare slag på marken.

Resultat: Artem Lobov, Team McGregor, besegrar James Jenkins, Team USA, via TKO (slag) i rond 1 (4:05)

McGregor väljer David Teymur vs. Johnny Nunez som nästa matchning

Efter vinsten konstaterar White att Lobov visade att han definitivt förtjänar sin plats i turneringen. När det sedan är dags för McGregor att välja nästa matchning, visar det sig att det blir svenske David Teymur (3-1) som får gå match mot amerikanen Johnny Nunez (5-1). McGregor förklarar beslutet med att han tror Teymurs aggressivitet och vilja ger honom fördelen.

David Teymur gick upp som sista svensk i turneringen och levererade en grym prestation.

David Teymur gick upp som sista svensk i turneringen och levererade en grym prestation. Foto: Micha Forssberg

Sedan får man se herrarnas förberedelser. Nunez, som är en duktig brottare, har så klart lust att ta ner Teymur i vad som verkar vara en klassisk “striker vs. grappler”-matchning. Teymur har dock ett meddelande till sin motståndare:

“Johnny Nunez, I know that you want to wrestle with me in the fight. You’re welcome – I know how to wrestling too.”

För övrigt fick Nunez, precis som Lobov, en chans att komma tillbaka efter förlust i den första utslagningsmatchen.

McGregor sen till matchen – dyker upp först när tredje ronden drar igång

Något som var en aning förvånande och oseriöst, var att McGregor var försenad till Teymurs match vilket gjorde att de startade utan honom på plats. Plötsligt var det ovanligt tyst under matchen, innan han till slut dök upp inför den tredje ronden.

McGregor kom sent till matchen - och tycker de borde väntat med att börja. Han hade dock inga problem att komma i tid när lagkamraten Lobov gick match. Foto Mazdak Cavian

McGregor kom sent till matchen – och tycker de borde väntat med att börja. Han hade dock inga problem att komma i tid när lagkamraten Lobov gick match. Foto Mazdak Cavian

Matchen mellan Teymur och Nunez kom precis som den förgående att bli ett riktigt krig, där Teymur bjöd på en imponerande prestation. Denna match sträckte sig dock över tre ronder och avgjordes på domslut.

Klicka här för matchreferat.

Resultat: David Teymur besegrar Johnny Nunez via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

“Unfortunately someone messed up and didn’t hold the fight for me”

Efter matchen menade McGregor att han blev upprörd över att någon “klantade till det” och inte väntade med matchen tills han anlände.

“For the first two rounds of this fight, I was running a little bit late. And unfortunately someone messed up and didn’t hold the fight for me. I was instantly upset. But I got in there, and that was it. I enjoyed the third round and it was what I thought it would be.”

David Teymur var från början en thaiboxare. Efter en domslutsförlust i MMA-debuten har han dock kammat hem fem raka matcher nu, om man räknar med de i huset, och visat på ett alltmer komplett MMA-game. Foto: Micha Forssberg

David Teymur var från början en thaiboxare. Efter en domslutsförlust i MMA-debuten har han dock kammat hem fem raka matcher nu, om man räknar med de i huset, och visat på ett alltmer komplett MMA-game. Foto: Micha Forssberg

Teymur delade även med sig av några ord efter den härliga vinsten:

“I win this fight and I’m so proud of my self. I’m so happy.”

Faber anser att Martin Svensson presterat sämst och inte borde gå vidare

Då det enbart är spanjoren Abner Lloveras (18-7-1) och amerikanen Jason Gonzaléz (9-2) kvar för den sista öppningsmatchen i turneringen, ställs de mot varandra i nästa avsnitt.

Därefter återstår det att se vem av de nio vinnarna som, trots vinst, inte kommer att avancera till kvartsfinal. Detta gäller den som bedöms ha presterat sämst i bland öppningsmatcherna. Man får höra att McGregor tycker att det borde bli amerikanen Chris Gruetzemacher (), medan Faber anser att det borde bli svenske Martin Svensson (14-5), som besegrade den tuffa strikern Thanh Le (4-1) via rear-naked choke i förra veckans avsnitt.

Vad tyckte ni om avsnittet? Och vem tror ni blir den som lämnas utanför kvartsfinalerna?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttThe Ultimate FighterUFCVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
4 Kommentarer
 • Robb Lindbergh
  12 November 2015 at 12:46

  Svensson avslutade dock sin motståndare som ju imponerade på många i sin första match. Jag hoppas verkligen inte att Faber får sin vilja igenom, det finns flertalet andra som presterade betydligt sämre enligt mig.

  • Darkly Dreaming D
   12 November 2015 at 02:47

   Ett avslut är trots allt ett avslut, det gör att Svensson stannar.

 • Vaettra
  12 November 2015 at 01:36

  Nja. Förutom avslutet så imponerade Svensson inte i sin match. Han ser så bortkommen ut i stående så jag skulle inte bli förvånad om han ryker.

 • Kenny Starfighter
  13 November 2015 at 06:48

  Måste ju säga att en sån här artikel räcker för tuf avsnitten, slopa spoilersarna då vi e flera som går in här varje morgon utan att ha sett avsnittet.

 • Svara