TUF 8 Final: Vinnare och förlorare

TUF

Den 13:e december är det alltså dags för finalen och ungefär så här kommer det att gå:

Phillipe Nover Vs. Efrain Escudero

Nover har av Dana White kallats den nya Anderson Silva och han har också sett mäkta imponerande ut, både stående och på marken, under TUF 8. Både Escudero och Nover vann sina fighter på väg mot finalen på submission, men Nover såg betydligt bättre ut stående. När två kompetenta ”grapplers” möter varandra blir det ofta stående som fighten avgörs och där kommer Escudero inte kunna stå emot Novers träffsäkerhet och aggressivitet. Världens farligaste sjukskötare ftw.

Ryan “Darth” Bader Vs. Vinicius Magalhaes

Om inte Bader faktiskt kan använda sig av den mörka sidan av kraften kommer han att få svårt mot den otroligt talangfulle Magalhaes. Bader är en bra brottare men inte mycket mer, medan Magalhaes är en av de giftigaste BJJ-utövarna jag sett på länge, och dessutom väldigt aggressiv från ryggen. Det finns helt enkelt inget Bader kan göra för att vinna. Stående är han inte tillräckligt vass för att skada Magalhaes och om han går på nedtagning kommer han att bli avslutad relativt omgående.

Jason MacDonald Vs. Wilson Gouveia

MacDonald är en riktigt bra fighter som aldrig kommer att nå den absoluta toppen då han saknar det där lilla extra som skiljer agnarna från vetet. När han mött riktigt bra motstånd såsom Franklin, Okami eller Maia fick han stryk, utan att göra dåligt ifrån sig. Gouveia i sin tur kommer troligen aldrig att få möta de riktigt stora i denna eller någon annan viktklass, då han är snäppet sämre än MacDonald på allt. Båda är markspecialister men MacDonald visade mot BJJ-trollkarlen Maia att han är av riktigt hög kaliber. MacDonald vinner på submission och fortsätter som habil ”Gatekeeper” i 185- pounds klassen.

Kevin Burns Vs. Anthony Johnson

Under dessa båda herrars tidigare fight i år kunde Burns inte stänga handen pga en skada, men boxas ville han göra ändå. Det blev många tummar i ögat och på grund av Burns korkade beteende tvingades Johnson till slut till en TKO-förlust. Johnson kommer nu ut riktigt taggad och visar hur offensiv stand upp ska se ut. Burns förpassas till de mindre galorna där han hör hemma.

Junie Browning Vs. Dave Kaplan

Det enda som egentligen gjorde TUF 8 intressant rent dokusåpamässigt var psykfallet Junies utbrott, grinande och allmänna tjurighet. Frågan är hur mycket som var på riktigt och hur mycket som var strategi. Alla vet ju vid det här laget att om du uppför dig som en idiot och har talang så får du en chans i finalen. Om Junie kan hålla psykotendenserna i schack kommer han att kunna knocka Kaplan i andra eller tredje ronden. Kaplan ska vara en vass kickboxare som tränat med Ernesto Hoost i Holland men mot finalisten Nover såg han ut som en nybörjare. Kaplan verkade inte lära sig något av sin förlust utan blev full och tvingade lätttungviktaren Tom Lawlor att slå honom i ansiktet för att visa att han inte kunde bli knockad. Större förnedring än när Kaplan låg knockad på badrumsgolvet har knappast setts i TUF-sammanhang. Kaplan kommer att försöka stå mot Junie men kommer att förnedras igen. Kanske kommer “Willow” att inse att han har vissa brister, men troligtvis inte.

Kategorier
The Ultimate FighterUFC
3 Kommentarer

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...